SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Komşuluk Kültürü' Projesi

0
Güncellendi - 2017-01-26 20:29:23
'Komşuluk Kültürü' Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2017 yılı lokomotif projesi olarak hazırlanan “Komşuluk Kültürü” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Sanat Sokağı’nda düzenlenen kahvaltı programında hem projeyi tanıtmak hemde görüş ve öneri almak üzere Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş,  Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, yerel ve ulusal medya temsilcileri bir araya geldiler.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, genel sekreterlik olarak kenti ve insanı ilgilendiren çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini dile getirdi. Pektaş, 2017 yılı lokomotif projesi olarak komşuluk kültürünü başlatmalarının amacının kaybolan değerlerimizden olan komşuluk kültürünü canladırmak ve toplumda bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Pektaş, kentlerin hızla büyüdüğünü yalnız komşuluk ilişkilerinin giderek küçüldüğü bir zamanda yaşadığımızı belirterek “bizi bir arada tutan ama zaman geçtikçe kaybolan değerlerimizi yeniden bulmak ve yaşatmak istiyoruz” dedi.

2017 yılı boyunca proje kapsamında yapılacak çalışmalara da değinen Pektaş, kompozisyon – şiir yarışmaları, komşuluk kültürü konferansları, mahallelerde komşuluk kültürünü arttırmaya yönelik çalışmalar, okullarda sunumlar, komşuluk ilişkileri üzerine tecrübe paylaşım sohbetleri ve daha birçok çalışmaya yer vereceklerini söyledi. Malatya’nın bu projeye sahip çıkacağına gönülden inandığını söyleyen Pektaş, “Kentimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Programın sonunda Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız