SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Komşuya 265 Milyon TL!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:14
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşma çabaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. "Büyükşehir ümidi başka bahara ertelenmeye çalışılıyor." diyen Kiraz, " Büyükşehir Kanun tasarısının 2012 yılında TBMM’nde görüşüleceğini belirtmiş olmalarına rağmen İçişleri Bakanının 2013 sonundaki nüfusa göre Büyükşehir yapılacağını belirtmesi halkımızla dalga geçmektir." ifadelerini kullandı. 
 
"NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK"
 
Kiraz yaptığı açıklamada ; "İçişleri Bakanı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada , Büyükşehir olabilme kriterinin yerel seçimlerin yapılacağı 2014 yılından 1 yıl önce yani 2013 yılındaki nüfusa bakılarak gerçekleştirileceğini belirtmiştir.
 
Başbakan seçimler öncesi miting meydanında Malatyalılara “çok çocuk doğurun , nüfusunuzu artırın ki büyükşehir olasınız” demişti. İçişleri Bakanı da 750 bin nüfusunuzu koruyun ki Büyükşehir olasınız diyor. Malatyalılar olarak bizler de ne yapacağımızı şaşırdık.
 
2014 seçimlerinden önce Büyükşehir bir seçim malzemesi, oy isteme aracı olarak kullanmak isteyen AKP’nin bu tavrını anlamakta güçlük çekiyoruz. Malatya sosyal, kültürel ve sanayi yapısı itibariyle maalesef istenilen seviyelere bir türlü çıkarılamamıştır. Bu nedenle şehrimiz her geçen gün  büyükşehirlere daha çok göç vermektedir. Malatya Belediye’sinin çeşitli kampanyalar ile adres kayıtlarının Malatya’ya getirilmesi çalışmaları sonucunda 750 bin nüfusa ulaşılmıştır. Bu rakamın devamlılığının garantisi yoktur. 2013 yılında nüfusumuzun 750 binin üzerinde olup olmayacağını tahmin etmek de mümkün değildir. Bizler 750 Bin nüfus kriterini sağlamışken Malatya’nın artık oyalanmasını istemiyoruz." dedi. 
 
KOMŞU İLE 265 MİLYON AYRILDI
 
2012 kamu yatırımlarında Malatya'ya büyükşehir adayı olmasına rağmen 101 Milyon TL ayrılmasına rağmen, adaylığı söz konusu olmayan komşu bir ile 265 Milyon TL ayrılmasını eleştiren Kiraz, " Malatya’nın sahipsizliğinin en iyi göstergesidir. Büyükşehire aday bir kent için ayrılan ödenek bu kadar mı olmalıdır?Malatya, yıllardır hak etmiş olduğu büyükşehir kararı ertelenerek bir kez daha cezalandırılmaktadır.Büyükşehir olmamız riske atılmaktadır.
 
Tüm toplumda konuşulduğu gibi AKP her geçen gün kan kaybetmektedir. AKP’liler de bunu çok iyi görmektedir. Yerel seçimlerde kaybedeceğine inandığı şehirleri Büyükşehir ile kazanmanın yollarını aramaktadır. Malatyalılar’dan da seçimler öncesi ‘sizi Büyükşehir yapacağız’ denilerek oy istenecektir. Oysa bizler en kısa sürede, seçim malzemesi yapılmadan Malatya’nın büyükşehir yapılmasını, 2014’e kadar daha fazla gelecek kamu ödenekleri ile Malatya’ya yatırımların artmasını istiyoruz. Söz verildiği gibi Büyükşehir Kanun tasarısının bir an önce meclis gündemine getirilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız