SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komşuya Misafir Oldular

0
Güncellendi - 2017-03-28 01:09:51
Komşuya Misafir Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında komşuluk ilişkilerini geliştirmek, komşuluğun aktif olarak yaşandığı bölgeleri örnek göstermek ve diğer bölgeleri komşuluğa teşvik etmek amacıyla Tecde Mahallesinde yer alan bir apartmanda yaşanan komşuluk ilişkisine misafir oldu.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit’in katkısıyla oluşturulan komşuluk ilişkilerinde apartmanda ikamet eden aileler 15 gün aralıklarla bir komşusunda erkeğiyle, kadınıyla ve çocuklarıyla toplanarak yemekler yiyip, sohbet edip komşuluğu ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Komşuluk toplumumuzun en önemli değerlerinden bir tanesi fakat hızlı bir şekilde kaybediyoruz. Kent Konseyi olarak 2017 yılı içerisine insanların kaybettiği ve herkesin hüznünü yaşadığı bir konu ile girmek istedik ve komşuluk projesini başlattık” dedi.

Pektaş, apartmanda yaşanan komşuluk ilişkilerinin diğer bütün mahallelere örnek olması gerektiğini vurgulayarak, davetten dolayı apartman sakinlerine teşekkür etti.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Malatya Büyükşehir Kent Konseyi kaybolan değerlerimizden biri olan komşuluk kültürünü canlandırmak adına “Komluk Kültürü” projesini başlattı. Yoğun gündemlerimiz arasında unutmaya yüz tuttuğumuz ve birçok kesiminde unuttuğu komşuluk kültürünü yeniden canlandırmak adına yapılan mücadeleyi ve saha çalışmalarını takdir ediyoruz” dedi.

Komşularımızla Bir Araya Gelerek “Biz” Olduk

Bazı binalarda oturanların birbirlerine selam bile vermediklerini ifade eden apartman sakinleri, “Çağımızda dikey yapılaşma ile birlikte bireylerin birbirlerinden koptuğunu ve yalnızlaştığını gördükçe bu kültürün oturması gerektiğini düşündük ve komşularımızla bazı şeylerden fedakârlık ederek bir araya geldik ve biz olduk” dediler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız