SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kömürhan Köprüsü'nde Anlaşma

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fevzi Bingöl ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Farabi anlaşmasını iki ilin sınırı olan Kömürhan köprüsü üzerinde imzaladı.

Yükseköğretim Kanunu ve Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programını imzalayan iki rektör Doğuyu Batıya bağlayan Kömürhan köprüsünün tam ortasında imza törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi olarak Fırat Üniversitesi'nden gördükleri yakın ilgiden cesaret aldıklarını belirterek "İki üniversitenin sanki bir şehrin kampusu gibi gerek öğretim üyesi değişiminde gerekse, öğrenci değişiminde, gerekse bilimsel araştırmalarda birlikte işbirliği yapma projemizi rektörümüze arz etmiştik. Kabul göstererek bu vesile ile Fırat ile İnönü Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolünü tam iki şehrin orta kısmı olan Kömürhan köprüsünde imzalanıyoruz" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl ise, "Bir üniversitenin gelişmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olması kendi başına olmaz, birlikten kuvvet doğar anlayışı ile olur. Bizde güçlerimizi birleştirerek, gerek Türk üniversiteleri arasında gerekse Dünya üniversiteleri arasında saygın bir yere gelmek için böyle bir yola başvurduk ve bunu bir protokol haline getirdik" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iki üniversitenin Rektörü Farabi Anlaşmasına imza attı. Elazığ Malatya karayolu üzerinde bulunan Kömürhan köprüsü yapılan protokolün ardından tekrar trafiğe açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız