SON DAKİKA
SON DEPREMLER

 "Kömürhan'ı 2019'un Başında Açmayı Hedefliyoruz"

0
Güncellendi - 2018-08-04 18:44:55
 
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Malatya Şubesini ziyaret etti. Tüfenkci, 24 Haziran’da Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini uygulamaya karar kıldığını belirtti. Tüfenkci, “Bu süreç içerisinde özellikle Türkiye’nin üzerine sistematik bir şekilde gidilmeye başlandı. Zaman zaman bir takım çevrelerin yurtdışı odaklı ataklarını gördük. Türkiye’nin hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturmama adına ortaya koyduğu dirayetli dış politika ve bu dış politika karşısında oyun kurmaya çalışanların oyunlarının bozulması neticesinde bundan rahatsız olanlar özellikle ekonomi üzerinden Türkiye’yi vurmaya çalıştılar” dedi.

Dövizdeki yükselişe ilişkin olarak ise Tüfenkci, “Ekonomi yönetimi dövizdeki oynaklığı giderme noktasındaki yol haritasını bayramdan sonra açıklayacağını ifade etti. Gerek Merkez Bankamızla gerekse ekonomi yönetiminin alacağı tedbirlerle, ihracatı daha fazla artırma, tasarrufları artırmakla belli bir noktaya getireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Yerli ve milli sanayi oluşturmanın önemine dikkati çeken Tüfenkci, “Biz kendimiz teknolojiyi takip edip oluşturmak zorundayız. Deyim yerindeyse kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Özellikle gerek savunma sanayinde gerekse sağlık sektöründe yerlileştirme oranlarımızı hızla yukarılara doğru çekiyoruz. Savunma sanayinde bu oranlar yüzde 68’lere yükseldi. Hedefimiz burada da yüzde 100’e yakın yerli üretimi gerçekleştirebilmek. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bunu gerçekleştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Malatya’nın büyümesinin, rekabetçi konumunu korumasının, bölge illeri arasında fark edilebilmesinin özellikle bulunduğu bölgenin gelişebilmesi adına çok önemli olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulaştırmadaki altyapı çalışmalarımızı süratle bitiriyoruz. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız Kuzey Çevre Yolunun hızla bitiriliyor, yine Hekimhan-Sivas yolunun Hasançelebi kısmını bitirdik. Erkenek Tünelinin bitirilmesiyle limanlara ulaşımımızı sağladık. Adıyaman-Çelikhan yolunun yeniden projelendirilmesi de Malatya’nın Adıyaman’a yaklaşmasını sağladı. Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tünelini bitirerek 2019’un başında açmayı hedefliyoruz. Bunlar Malatya’nın bölgesiyle sıkı irtibatını artırma adına önemli alt yapılar.

Organize sanayideki parselasyon işlemlerinin hızlı bir şekilde bitirilip arsa tahsisinin yapılması çalışmaları da meyvelerini vermeye başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çok daha üst düzeye çıkacak. Vagon fabrikasının özelleştirme ihalesi yapıldı ve Kızılay tarafında 82 milyon liraya alındı. İnşallah onaylandıktan sonra da hızlı bir şekilde oranın da faaliyete geçmesi noktasındaki taahhütlerimizi yerine getirmiş olacağız.”

Tüfenkci, “Lisanslı deponun inşasını başlattık. Bittiğinde de kayısının TMO tarafından alımını sağlayacağız. Böylece kayısıda bir destekleme politikasını da geliştirmiş olacağız. Üreticinin bu noktadaki sahipsizliğini gidermiş olacağız. Avrupa’dan Türkiye’de 3 ürüne coğrafi tescil verilmişti. Bunlardan bir tanesi de kayısı oldu. Bu anlamda Malatya, Türkiye’de farkındalık yaratan bir il oldu. Ancak bunun devamını getirmek lazım. Kooperatifleşme ve birlikleşme anlamındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Maşallah malatya ahmet in tüm yorumları var hakaret küfür olmayan cevap niteliğinde yorumları yayonlamiyor sunuz editor. İçinize sindirebilmeniz lazım bazı şeyleri demokrasi budur.Anliyorum sizin de siyasi gorusuniz var gazetecilik bu değil. .şimdi bu yorumu yayınlarsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    VAİZİN EVLADİ BİZ DOGRU YAPİLAN HARAMSİZ HER İSİ TAKDİR EDER ALKİSLARİZ BUNU CANİ GONULDEN SOYLUYORUM AMA SİZDEKİ BU FANATİKLİK GUNAH BOYUTUNDA MAALESEF BUNLARİ OVMEK GOKLERE CİKARMAK İCİN BUYUK OZVERİ İCİNDESİNİZ ALLAH TEZ ZAMANDA DİLİNİZE ADALET VERSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    herkez beleş geçsin elazığ parayla ???? baskil malatyaya bağlanıyı yakında elazığ köy gibi yerinde saysın. biraz gülek dedim
    0
    0
    Yanıtla
  • en iyisi malatyayı baskile bağlıyalım bu ıstırap bitsin (akçadağ hariç)
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    bence gereksiz yatırım malatya ve elazığ zaten yakın şehirler. onun yerine malatya'ya hafif raylı sistem , şehir hastanesi veya sivil hava alanı yapılabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden gereksiz? insanlar sadece malatya da mi yaşıyor ya da farklı bir deyimle malatyalılar sadece malatya da elazığlılar sadece elazigda mi yaşıyor. Ayrıca yapılan bu yatırım sadece malatya ve elaziga yönelik yapilan bir yatırım deil.doguyla bati arasinda köprü gorevi gören malatya ya lazım bir yatırımdır.bir gün boş vaktin olursa eline kağıdı kalemi al kömürhan in mevcut köprüsüne git bakalim sadece bir kac saatte kac araba geçtiğini görürsen eleştirinin ne kadar yersiz olduğunu anlarsın....
    0
    0
    Yanıtla
  • bana ne kardeşim kömürhan'dan kaç araba geçtiğinden? senin malatya'daki hastanelerden haberin yok galiba? araştırma malatya dışından gelenlere hizmet veriyor, yeni devlet desen ağzına kadar dolu, randevuyu 1 ay sonrasına zor alıyorsun, battalgazi'ye 5 yıldır 300 yatakçık hastane yapılacak daha temeli atılmadı. elazığ'a 6 yıldız marka otel konforunda şehir hastanesinin yapımı 1 yıl sürmedi. kuzey çevre yolu 15 yıldır yapılacak, şehrin sivil hava alanı yok.hafif raylı sistemi hiç söylemiyorum biz göremeyiz herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    BİZ ANCAK BU KADARINI YAPABİLİYORUZ! SENİN İSTEDİKLERİNİ DE SENİN OY VERDİĞİN PARTİ BAŞA GEÇEBİLİRSE ONLARI DA O PARTİ YAPSIN! SEN DE BU VESİLEYLE MEMNUN OLURSUN BELKİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • bana bak vaizinoğlu ben ak partiliyim. son seçimde oyumu reise milletvekiliğinde mhp'ye verdim. neden mi? ak partinin Türkiye'deki kalkınma hızını malatya'ya yansıtamayan yerel yöneticilere tepki için. benim gibi ak partili on binlerce insanın tepki oyu sayesinde mhp 1 milletvekili çıkardı. bülent tüfenkçi ve selahattin gürkan dışında malatya yerel yönetimi fıs. bir avuç azınlık malatyalıların reis sevgisini kullanarak malatya'yı avucuna almış vurup dönderiyor. büyükşehirin yarım trilyon borcu var, ortada hiçbir hizmet yok. ak partili diğer belediyeleri gez de malatya'nın nasıl geri kaldığını gör istersen. elazığ bile şaha kalktı, şehir hastanesi büyük şehirlere yapılacaktı, elazığlı vekiller helal olsun memleketlerine yaptırdılar. battalgaziye'de 5 yıldır 300 yataklı hastane yapılacak. nerede hafif raylı sistem, hızlı tren, şehir hastanesi, battalgazi devlet hastanesi, sivil hava alanı, köprülü kavşaklar, kuzey çevre yolu. trafik desen keşmekeş. umarım yerel seçimde ehliyet ve liyakat sahibi bu işten anlayan adaylar belediye başkanı olur. yoksa yerel seçimde benim gibi düşünen herkes maalesef partiye değil adaya oy verecek. işi ehline verin, yoksa kıyameti bekleyin ( hadis)
    0
    0
    Yanıtla
  • Size oy vermeyeni bu ülkenin vatandaşı olarak hiç bir zaman görmediniz. Gerçekleri bir tek Allah biliyor ama gittiğiniz yol yol değil. Benim yüzde 70 oy veren memleketimi beylerderesinin eğri büğrü viyadüğüyle kandıramazsın. Türkiye nin en kötü stad ve hastanesiyle kandıramazsın. Yapılmayan mermer organize sanayiyle kandıramazsın. Yapılmayan kuzey çevreyoluyla kandıramazsın. Sen oy verdiğin partinin vekili Malatya nın Sivastan daha yüksek olduğu için hızlı tren programına alınmadığını söyleyerek bu memleketi kandıramazsınız. Basite kaçıp alt geçitler yaparak bu memleketi kandıramazsınız. Nüfusu bir milyonun altında olan yerlere tramvay yapılmaz diyerek bu memleketi kandıramazsınız. Nüfusu 472 bin iken Eskişehir’e nüfusu 361 bin iken Denizli ye nüfusu 610 bin iken Kayseri’ye yapılan tramvayları siz unutmuş olabilirsiniz ama biz unutmadık. Kandırdığınız millet uyanıyor yavaş yavaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendine muslumansin yani.bana ne kac araba geciyo diyon ya.sen bu kafayla devam edebilirsin.cooooook mutlu olursun senn...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Hep ruzgar... Bu kopru parasiyla tren koprusunun ustune arac gecisi yapilsaydi Baskil tamamen Malatyaya baglanirdi. Feribotla para kazanma derdindeler
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)Malatyahmet isimli kullanıcı yorumuna
    BUNUDA MI ELEŞTİRİYORSUN EHMET EFENDİ? ANLAŞILAN BU HÜKÜMET BU İKTİDAR NE YAPSA DA SENİN İÇİN BOOŞŞ! GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR DEĞİLMİ EHMETCİM?
    0
    0
    Yanıtla
  • albatros (5 yıl önce)
    İnşallah Beylerderesinde yapılan Viyadük gibi olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç merak etmeyin. Bu kmprü daha uzun. Diğer tarafa dubleks ( iki katlı) yol olarak yetişir.
    0
    0
    Yanıtla