SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kömürhan'a Bir Köprü Daha

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya- Elazığ arasında yeni Kömürhan Köprüsü Projesi yapımına ilişkin çalışmalara başlandığını bildirdi.

Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya -Elazığ güzergahına 320 metre uzunluğunda yeni Kömürhan Köprüsü projesinin yapılması için yapım kontrollük ve danışmanlık hizmet alımı işi sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak,Elazığ-Malatya karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesi ile mevcut köprünün yanına yeni bir köprünün yapılmasıihtiyacı doğmuştur.Yeni Kömürhan Köprüsünün uzunluğu 320 metre olup,tek açıklıklı gergin eğik kablo askılı köprü olarak projelendirilmiştir. Köprünün projesinin yapılması ile yapım kontrollük ve danışmanlık hizmet alımı işi için sözleşme imzalanmıştır. 2011 yılı başlarında ihale edilecektir. Yaklaşık ilk etap hesaplamalara göre köprünün maliyeti 36 milyon TL.Yeni köprü Türkiye'nin prestij projelerinden olacak dedi.

Ölmeztoprak,Ak Parti iktidarı döneminde ulaşımda mesafeyi azaltan ve yakıt tasarrufu da sağlayan köprülerin yapım, bakım ve onarım çalışmalarında önemli mesafeler kat edildiğini, Türkiye’de 94 adet köprünün yapımı,35 adet köprünün muhtelif bakım ve onarımı 2 adet tarihi köprünün onarımı ve 253 adet köprü projesinin tamamlandığını kaydetti."

ARŞİV FOTO: Fırat Nehri üzerinde bulunan eski Kömürhan (İsmet Paşa) Köprüsü ile burada Karakaya Baraj Gölü'nün oluşmasından önce inşa edilen ve halen ulaşımın sağlandığı yeni İsmet Paşa Köprüsünün, baraj gölü oluşmadan önce çekilen görüntüsü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız