SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kömürhan'dan Keferdiz'e Yol

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Karakaya Baraj Gölü şeridinde sahil yolu açılacağını bildirdi. Atay, öncelikle Kömürhan'dan Doğanyol (Keferdiz) ilçesine sahil yolu planlandığını da belirtti.

İl Genel Meclisi'nin, Şubat dönemi ilk toplantısı İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Karakaya Baraj Gölü'nde kafeste alabalık üretimi tesisi için ruhsat isteyenler konusu gündeme geldi. Başkan Abdurrahman Atay, yatırımın yüzde 60'ının devletin karşıladığını, üretimin 5'te 1'ine de üretim teşviği verildiğini belirterek, "Cazibesi olan bir projedir. Çevreci yatırımdır. İlimiz ve ülkemiz ekonomisine katkısı olan yatırımdır" dedi.

İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleri ise, alabalık üretmek için teşvik alanlarının iyi denetlenmesi gerektiğini ve bu konuda bazı endişeleri olduklarını iletince, Başkan Atay, Tarım İl Müdürü'nün bu konuda ayrıntılı bilgi vermesi için meclise davet edeceğini söyledi.

İl Genel Meclisi üyelerine bilgilendirmede de bulunan Atay, Karakaya Baraj Gölü kenar şeridi haritasının İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce hazırlandığını ve 3-5 milyon YTL'ye mal olacağı belirtilen projeyi, cihaz alımı dahil 30-40 bin YTL'ye mal ettiklerini ifade etti.

Kömürhan Köprüsü'nden Tohma Köprüsü'ne kadar olan 140 kilometre kenar şeridi çizildiğini aktaran Atay, "Öncelikle Kömürhan Köprüsü'nden Doğanyol ilçesine kıyı şeridinde sahil yolu açılması için çalışma yapmayı planlıyoruz. Hatta uzun vadede, Karakaya Baraj Gölü Malatya bölümünde kalan bütün sahil şerit yolu açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

KÖYDES kapsamında bu yıl, içme suyu olmayan 3-4 köye ilkbaharda içme suyu götürüp, Malatya'da içme suyu olmayan köyün kalmayacağını dile getiren Atay, "Zaten yolsuz köyümüz yok. Bölgemizdeki 27 il arasında en fazla yolu iyi olan iller arasındayız. Kısacası, yol çalışmasında devrim yapıldı diyebilirim" dedi.

Toplantıda, Kale İlçesi Kömürhan Köprüsü mevkiinde Karakaya Baraj Gölü'nde kafeste alabalık üretimi yapmak için başvuran Metin Arıkan'a 15 yıl süreyle kiraya verilmesi kabul edildi. Karakaya Baraj Gölü'nün Yazıhan İlçesi Hayrıntepe mevkiinde kafeste alabalık üretmek için başvuran Yüce Alabalık'ın ruhsat talebinin incelenmesi için de tarım komisyonuna havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız