SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komuta Kademesi Operasyonda..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak'ta düzenlenen operasyonda çekilen ve çoğu yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan bir sergi İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı.

Operasyonu Şırnak'ta oluşturulan karargahta yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile komuta kademesini karlı dağlarda gösteren fotoğraf da (üstteki foto) dahil bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafların yeraldığı serginin açılışına; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile askeri ve sivil yetkililer, öğretim üyeleri katıldılar.

100'ü aşkın fotoğrafın bulunduğu serginin gezilmesi sırasında, Orgeneral Iğsız Vali ve diğer ilgililere bazı açıklamalar yaptı.

KONSER..
Bu arada serginin açılışından sonra Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı 2. Ordu Bölge Bandosu tarafından Şehitleri Anma Programı kapsamında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Şehitler Ölmez" adlı bando konseri verildi.

Konsere Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaddin Örsal, 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcçısı Ali Ceyhun, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile kalabalık bir topluluk katıldı. Salonda yer kalmayınca çok sayıda dinleyici çıkış merdivenlerine oturarak konseri takip etti.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu koronun da destek verdiği konserde kahramanlık türküleri seslendirilirken, Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi pperasyona katılan askerler içinde Köroğlu parçası solist tarafından okundu. Köroğlu parçası söylenirken sahnenin üzerindeki slaytta sınır ötesi operasyonun fotoğrafları gösterildi.

Atatürk'e sevgi beslenen parçaların da seslendirildiği konser 10. Yıl Marşı ile sona erdi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve davetliler, 10. Yıl Marşı'nı birlikte söylediler. Katılımcılar, 2. Ordu Bölge Bandosu'nu ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerin performansını uzun süre alkışlayarak kutladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız