SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutandan Ağlatan Konuşma

A- A+ PAYLAŞ

HAKKARİ-Çukurca Karayolunda teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan askerler için ilk tören Hakkari’de düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterlerle Van’a götürüldü. Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Hakkari- Çukurca karayolunun 12’nci kilometresinde dün PKK’lı teröristlerin askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği hain saldırısında şehit olan askerler için ilk tören bu sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda yapıldı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran’ın katıldığı tugaydaki törene basın mensupları alınmadı.

Hakkari’deki törenin ardından şehitler Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara), Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt (Balıkesir- İvrindi), Uzman Çavuş Nazır Elitok (Kırıkkale), Uzman Çavuş Samet Kılıç (Ordu), Uzman Çavuş Erhan Ar (Yozgat), Uzman Çavuş Hakan Çil (Kahramanmaraş), Jandarma Onbaşı Vedat Gülder (Ardahan), Jandarma Er Serkan Altay’ın (Burdur) cenazeleri 5 helikopterle Van’a gönderildi.  

İKİNCİ TÖREN VAN’DA

Van’daki Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı’ndaki tören saat 10.30’da başladı. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, askeri yetkililer ve bazı şehit yakınları katıldı. 

 

TUĞGENERAL KÖSE: HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

Ay- yıldızlı bayraklara sarılan 8 tabutun yan yana dizildiği törende İçişleri İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuşmazken, törenin tek konuşmacısı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse oldu. Konuşmasında terörle mücadele Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kararlı olduğunu söyleyen Tuğgeneral Köse şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman silah arkadaşlarımızı hain eylem sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum; kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir."

Konuşmasında şehitlere seslenen Tuğgeneral Levent Köse, "Aziz şehitlerimiz! Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığınız ulu görev sonucunda, şanlı bir tarih yazarak, şahadet mertebesine ulaştınız. Tehditler karşısında bu büyük millet, şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımıza, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından bakanlar Şahin ve Yılmaz şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulunurken, şehitler için Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Törenin ardından 8 şehidin bayraklara sarılı tabutları Mehmetçiklerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra 2 askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

GENELKURMAY, 9 ŞEHİT AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, 17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca yolu üzerinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda 8 askeri personel ile 1 köy korucusunun şehit olduğunu, 15 askeri personelin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklama şöyle.

"17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca yolu üzerinde intikal halindeki bir askeri konvoya bölücü terör örgütü tarafından hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı sonucu 8 askeri personel ve 1 geçici köy korucusu şehit olmuş, 15 askeri personel yaralanmıştır. Yaralılardan biri hariç diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehit geçici köy korucusunun naaşı toprağa verilmiş, diğer şehitlerimizin naaşları ise 18-19 Ağustos 2011 tarihlerinde memleketlerinde yapılacak törenlerle toprağa verilecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

VALİLİK 10 ŞEHİT AÇIKLAMIŞTI

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada ise saldırıda 9 askerle 1 korucunun şehit olduğu açıklanmıştı. Şehit korucu evli ve 6 çocuk babası 40 yaşındaki Cabbar Gültekin’in cenazesi dün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan alınarak Kırıkdağ Köyü’nde törenle toprağa verildi.

Bugün Hakkari’den Van’a 8 şehit askerin cenazesi getirilirken, saldırıda 1 uzman çavuşun daha şehit düştüğü, ancak cenazesinin henüz bulunamadığı ileri sürüldü.

ŞEHİT EŞİ BEBEĞİYLE KATILDI 

Şehit askerlerden birinin eşi törene minik bebeğiyle katıldı. Bir yandan gözyaşı döken şehit eş, diğer yandan bebeğini sallayarak uyutmaya çalıştı. 

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı’nda düzenlenen olan ikinci törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.  

PATLAYICILARI 50 METRE ARAYLA DÖŞEMİŞLER

HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, PKK’lı teröristler dün sabah 09.00 sıralarında bir askeri aracın geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit oldu. Patlamanın ardından bölgeye zırhlı personel taşıyıcılarla birlik sevk edildi. Teröristler ilk patlamanın ardından yardıma gelen birliği de pusuya düşürdü.

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamanın olduğu bölgeye gelen takviye birliğe de ilk önce Ağaçdibi Köyü vadisinin dağlık bölgesinden taciz ateşi açıldığını, bu sırada zırhlı araçtan inen Binbaşı Yavuş Başayar ve bir uzman çavuşun siper alarak yol kenarında tacize karşılık vermeye çalıştığını anlattı. O anda meydana gelen patlamada Binbaşı Başayar ve uzman çavuşun şehit olduğunu belirten Vali Muammer Türker, "Ardından 50 metre aralıklarla tuzaklanan 3 ayrı patlayıcı daha infilak ettirilince 6 asker ve 1 korucu daha şehit oldu. 8 şehidi Van’a gönderdik. 1 korucu da köyünde toprağa verildi. 1 uzman çavuş kayıp. Şu anda PKK’lılarla sıcak temas sağlanmadı. Ancak bölgede geniş çaplı operasyon sürüyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız