SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutandan Mühendis Adaylarına Pilotluk Daveti

0
Güncellendi - 2018-10-25 05:33:27
Komutandan Mühendis Adaylarına Pilotluk Daveti
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencilerini, Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu "Hava Harp Okulu"na geçişle ilgili bilgilendirdi.

FÜ Bilgisayar, Yazılım, Elektrik- Elektronik Mühendisliği 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik Hava Harp Okulu için bilgilendirme semineri Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, üniversite yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda, Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu ile Binbaşı Serkan Karal öğrencilere Hava Harp Okuluna geçiş ve pilotlukla ilgili ekrana yansıtılan sunum eşliğinde bilgi verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasar, mühendislik fakültelerinde öğrenim gören 2 bin öğrenciye bilgi verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Malum şu an ülke olarak daha önceki yıllardan kaynaklı olan bazı problemlerden dolayı pilot açığımız çok fazla. Mühendislik fakültelerinin 3 ve 4'üncü sınıflarında okuyan öğrenciler, başvuru yaptıkları taktirde, eğitimine kaldıkları yerden Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulunda devam ederek pilot olabilecek. Bugün burada bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinin 3 ve 4'üncü sınıflarında okuyan öğrencilerine yönelik bir geçiş programı hakkında bilgilendirme yapıldı."

Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını dile getiren Hasar, programın verimli geçtiğini ve öğrencilere katkısının büyük olduğunu kaydetti.

- "Pilot olmak çocukluk hayalimdi" 

Öğrencilerden Murat Yalçınkaya ise pilot olmayı çok arzuladığını belirterek, "Pilot olmak çocukluk hayalimdi. Çok güzel bir fırsat, bu fırsatı kesinlikle değerlendireceğim. Başvurup hayalimin peşinden gideceğim." dedi.

Seda Doğan da "Havacılığa eskiden beri merakım var. Böyle bir imkan sağladıkları için çok mutluyum. " şeklinde konuştu.

Program sonrası 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı da makamında ziyaret etti.

Elazığ, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız