SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutanlar İfadede

A- A+ PAYLAŞ

“Balyoz Planı” soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan 8 muvazzaf asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi. Adliyeye gelenler arasında Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da olduğu öne sürüldü ancak Balanlı'nın avukatı bu bilgiyi yalanladı. TSK'nın her yıl düzenlediği Efes ve Denizkurdu Tatbikatları'nın bu isimlerin ifadeye çağırılması nedeniyle iptal edildiği iddia edilmişti.

Merkez Komutanlığına ait otomobillerle adliyenin savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi'ndeki kapısını kullanarak adliye bahçesine giriş yapan askerler, daha sonra binaya alındı.,

İstanbul Merkez Komutanlığına ait otomobillerle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen muvazzaf askerlerden 1'inin korgeneral, 2'sinin tümgeneral, 1'inin tümamiral, 2'sinin tuğgeneral, 2'sinin de albay olduğu belirtildi.

TATBİKATLARIN İPTAL EDİLMESİNİN SIRRI
Balyoz Davası devam ederken, polisin Eskişehir’de hava istihbaratçı emekli Albay Hakan Büyük’ün çiftliğinde yaptığı aramada, yeni belgelere ulaşılmıştı. İddiaya göre belgelerde, Adıyaman Menzil Tarikatı’na ait Eskişehir Sivhisar’daki Bilvanis Çiftliği, Org. Balanlı’nın 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı dönemde, RF-4 keşif uçaklarıyla izlemeye alındı. Ayrıca çiftlikle ilgili karadan da istihbarat çalışmaları sürdürüldü. İrticai faaliyette bulunulduğu ileri sürülen çiftliğe operasyon yapılması için 2007 yılında düğmeye basıldı. Ancak operasyon son anda durduruldu. Belgeler arasında ayrıca “gizli” ve “kişiye özel” ibareli fişleme raporları ele geçirildi.

Balyoz Davası kapsamında yeni ele geçirilen belgeler kapsamında Org. Balanlı ile birlikte Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneraller Beyazıt Karataş ve Nedim Güngör Kurutaş, Tuğgeneraller Mehmet Eldem ve Erhan Pamuk, Tümamiral Sinan Ertuğrul ve Kurmay Albay Mehmet Örgen ile ismi öğrenilemeyen üst düzey bir subay ifadeye çağırıldı. İddiaya göre, 7’si general toplam 9 muvazzaf askerin ifadeye çağırılması, Genelkurmay Başkanlığı’nca tepkiyle karşılanarak düzenli olarak yapılan iki ayrı tatbikat iptal edildi. Ancak Genelkurmay yetkilileri söz konusu iddiaları doğrulamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız