SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Komutanlar Zirvesi' ve Bir İddia!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:50
'Komutanlar Zirvesi' ve Bir İddia!
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in başkanlığında, geçtiğimiz Cuma günü Malatya'da düzenlenen, 4 kuvvet komutanının yanı sıra 1., 2. ve 3. Ordu komutanları ile bölgedeki diğer komutanların katıldığı toplantının, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili olduğu, odatv.com'da Hüseyin Vodinalı imzasıyla yayınlanan ayrıntılı bir yorumda öne sürüldü.

10 Ocak Cuma günü, 2. Ordu Karargahı'nda Orgeneral Özel'in başkanlığında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile birlikte 2. Ordu komutanlığı Karargahında 1.Ordu, 2. Ordu ve 3. Ordu Komutanları ile üst düzey askeri yöneticilerin katılımıyla yapılan ve 5 saat sürdüğü belirtilen toplantıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Ancak, odatv.com internet sitesinde, Hüseyin Vodinalı'nın imzasıyla yayınlanan  yorumda, bu toplantının yapılma amacıyla ilgili iddiaya yer verildi.

Vodinalı'nın yorumunun bir bölümü şöyle:

"Hesap neydi?

Bir taşla iki kuş…

Yani hem Esad’ı devirecekler, hem de Barzanistan’a denize çıkış yolu sağlanacaktı.

İkisi de olmadı.

ABD’si, İsrail’i, Türkiye’si, Katar’ı, Suudi Arabistan’ı…

Alayı çuvalladı.

Suriye’de kontrolü yitirdikleri gibi, Irak’ta da işleri zıvanadan çıkarttılar.

El Nusra, El Kaide derken bir de bu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD - Levant) çıktı başımıza.

El Nusra gibi bunlar da yabancı teröristlerle savaşıyorlar.

Son olarak birbirlerine girdiler.

Son iki haftada, ÖSO, El Nusra, Ahrar El Şam ile bu IŞİD çok kanlı çatışmalara girdiler. Hem sınırımızda, hem de Halep ve iç kesimlerde binden fazla ölü var.

IŞİD, Irak’ta da etkili. Irak’ın Sünni bölümü olan Batı eyaleti El Anbar’da Ramadi, Felluce gibi önemli kentlerde zaman zaman hakim konumda.

Irak ordusu ve aşiretlerle çatışmalarda son birkaç hafta içinde yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

Bizim sahtekar yandaş medya, bu IŞİD’in Esad tarafından desteklendiğini bile iddia etti.

Bu arada hayalleri El Kaide çöplüğüne gömülen Barzani de bölgedeki Kürtlere silahlanın çağrısı yaptı.

Denilene göre El Nusra ile IŞİD arasındaki fark, El Nusra’nın insanları tarayarak, IŞİD’in ise kellelerini keserek öldürmesi.

Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli ile Suriye’de yaşayan akademisyen Mehmet Yuva, yazılarında IŞİD denen örgütün Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini yazdı.

YEĞENİMİ ÖLDÜRDÜLER

Mahalli Yurt gazetesindeki 9 Ocak tarihli yazısında şunları yazdı:

“Cerablus, benim doğup büyüdüğüm kasaba. Fırat'ın Suriye'ye girdiği noktada, Karkamış'ın hemen karşısında. Arada tel örgü var. ‘Propaganda’ filmi misali.

Dün bütün televizyonlar Cerbalus'u konuşuyordu. ÖSO'ya bağlı silahlı gruplar Türkiye ve güneyden gelerek kasabaya saldırdı. Kasaba 15 Temmuz 2013'ten beri IŞİD yani Kaide'nin kontrolünde. Oysa IŞİD, Nusra ve ÖSO 15 Temmuz 2012'de hep birlikte kasabaya saldırıp ele geçirmişlerdi.

O gün yeğenimi öldürdüler.

Dün sabah arayan ağabeyim, IŞİD militanlarının farklı gerekçelerle 400 kişiyi hapse tıkadıklarını detaylı olarak anlattı. Ortaokulda sıra arkadaşımın oğlu, önceki gün ÖSO militanlarına dolar sattı diye, kafası kesilerek cezalandırılmış! Onunla birlikte üç kişinin daha kafası kesilmiş! Karkamış'tan yönetilen ÖSO saldırısı sonucu kaç kişi ölür bilmem ama sonunda IŞİD militanları ya teslim olur ya da öldürülür.

Çoğu da yabancı.

Sonrası belli değil.”

Sınırımızın hemen ötesinde nasıl bir vahşetin hüküm sürdüğünü bu satırlar çok net anlatıyor.

Kaldı ki IŞİD teröristleri önceki gün Tel Abyad’ı ÖSO’dan alıp, Akçakale sınır kapısına bayraklarını dikti.

Yani güney komşumuz El Kaide oldu.

PKK yerine El Kaide.

Yani bin beteri…

Malatya’da toplanan TSK zirvesi bunun içindi.

Kara kara, ne yapacaklarını düşünüyor.

Bunlara müdahale etsen bir türlü,etmesen başka türlü.

Reyhanlı’yı havaya uçurmuşlardı.

Suriye’de kimyasal silah saldırıları yaptılar.

Bu silah Türkiye’ye dönerse, ki bence dönecek.

Neler olacağını düşünmek bile istemiyorum.

Hele de şu anda bir hükümet/devlet içi çatışma sürerken, bir çözülme hali varken..."

odatv.com'daki yorumun tamamını, aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.odatv.com/n.php?n=yegenimi-oldurduler-arkadasimin-oglunun-kafasini-kestiler-1301141200

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız