SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutanlardan "ŞOK" Karar

A- A+ PAYLAŞ

 
Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ile kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları emekliliklerini istedi.
 
Kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihindeki en büyük kriz yaşanıyor.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları emekliliklerini istedi. Koşaner'in 'gördüğü lüzum' üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor.
 
Koşaner, isteğini Başbakan Tayyip Erdoğan'a sundu. Hükümetin bu karar üzerine nasıl bir tavır sergileyeceği bilinmiyor.
 
Koşaner'le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay da emekliliklerini istedi.
 
YAŞ'ta tutuklu generallerin durumuyla ilgili krizin çözülmesi için bir dizi toplantı yapılmıştı. Komuta kademesinin tutuklu generallerle ilgili rahatsızlık duyduğu belirtiliyordu.
 
YAŞ bu durumda pazartesi günü Genelkurmay Başkanı Koşaner olmadan toplanacak.
 
Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, görevi geçen yıl İlker Başbuğ'dan devralmıştı.
 
Şimdi Ne Olacak?
Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner ve Kuvvet Komutanları'nın emekliliklerini istemesi sonrası atama sistemi tamamen alt üst oldu. İşte öne çıkan ihtimaller..
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görülmemiş bir kriz yaşanıyor.
 
Tutuklu generallerle ilgili süreç Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemeleri sonucunu getirdi.
 
Genelkurmay Başkanı ile kara, deniz, hava kuvvetleri komutanlarının görevi bırakması sonrasında TSK'daki atama sistemi de alt üst oldu.
 
Üç yıllığına seçilen Org. Koşaner bir yıl önce göreve gelmişti. Jandarma Genel Komutanı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı ardından da Genelkurmay Başkanlığı'na gelmesi bekleniyor.
 
Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanları zaten emekli olacaktı. Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın yerine Donanma Komutanı görevlendirilecek.
 
Hava Kuvvetleri Komutanı'nın görev süresinin bir yıl uzatılması konuşuluyordu. Ancak bu durumda ortadan kalktı. Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı tutuklu olduğu için Hava Kuvvetleri'ne komutan olamıyor. Hava Kuvvetleri'nde terfi süresi gelen tek bir korgeneral var; o da Mehmet Erten. Bu durumda korgeneral, orgeneral yapılabilir.
 
Kara Kuvvetleri Komutanı'nın kim olacağına ilişkin bir netlik yok. 1. Ordu Komutanı olabilir.
 

Gözler Jandarma Komutanı'nda
 
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile hareket etmeyen tek komutan Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel oldu.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay'ın emekliliklerini istemesinin ardından gözler komuta kademesinin ne olacağına çevrildi.
 
Teamüller doğrultusunda ortaya tek bir isim çıkıyor: Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel.
 
Çünkü Orgeneral Özel henüz diğer komutanlarla birlikte hareket ettiğine dair bir bilgi yok.
 
Eğer Özel emekliliğini istemez ve görevine devam ederse Genelkurmay Başkanlığı'nın en önemli adayı olacağı yorumları yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız