SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutanları Bitirme PR'ı

A- A+ PAYLAŞ

İsrail’in hassas “YAŞ” sürecinde şok bir belge basına sızdı. Bir PR (*halkla ilişkiler) şirketinin logosunu taşıyan belgeye göre favori komutanlardan Tümgeneral Galant, Genelkurmay Başkanı seçilmek için rakibi Tümgeneral Gantz’a karşı karalama kampanyası yürütüyor. Mevcut Genelkurmay Başkanı da hedefte.

İSRAİL Savunma Bakanı Ehud Barak, yıldızının bir türlü barışmadığı Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’nin görev süresinin dolmasına daha 6 ay olmasına rağmen mülâkatlara başladı. Barak’ın kuvvet komutanlarının hangisini terfi ettireceğine karar vermek üzere adaylarla görüştüğü bu hassas dönemde şok bir belge basına sızdı.

Channel 2 televizyonu, bir PR (halkla ilişkiler) şirketi olan Arad Communications’ın logosunu taşıyan bir belge yayınladı. Belgede, Güney Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Yoav Galant’ın Genelkurmay Başkanı olabilmesi için PR taktikleri veriliyor. Galant’ın medyada “olumlu bir profille” sunulması, başlıca rakibi olan Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Benny Gantz ile mevcut Genelkurmay Başkanı Aşkenazi’nin ise “olumsuz profiller” olarak kamuoyuna yansıtılması tavsiye ediliyor. Bunun başarılamaması durumunda, Gantz’ın İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet’in başına getirilmesinin sağlanması, bu yolla Galant’a Genelkurmay Başkanlığı yolunun açık tutulması öneriliyor.

Kağıt parçası
Arad Communications başkanı olan stratejist Eyal Arad haberi yalanlayarak, “Belge düzmece. İnternetten şirketin logosunu indirip bu kağıdın üstüne basan herkes bunu üretebilir” dedi. Arad, “Savcılığı göreve davet ediyorum. Lütfen gelip şirket bilgisayarlarımızı incelesinler. Bu belgenin bizden çıkıp çıkmadığı kanıtlansın” diye konuştu. Önceki gün Galant ile mülakat yapan Barak, diğer adaylarla da önümüzdeki hafta görüşecek. Barak’ın seçimi, tüm kuvvet komutanlarının pozisyonunu etkileyecek.

Barak’ın komplosu mu
Yedioth Aharanot Gazetesi’nin internet sitesine “Hayfa’dan Avi” ismiyle yazan bir okuyucu ise “Bu Barak’ın komplosu olabilir. Şu anda İsrail’de en sevilmeyen adam o. Halk Aşkenazi’yi seviyor” diye yazdı. “Sagi” adlı başka bir okuyucu, “Amerika veya Avrupa’da böyle bir şey olmaz. Orada komutanlar değişir, ama isimlerini bile duymazsınız” dedi.

Şayetet 13’ün eski komutanı

Düne kadar Genelkurmay Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Tümgeneral Galant (52), askeri kariyerine, Mavi Marmara baskınını yapan deniz komando birliği ‘Şayetet 13’te başlamıştı. Galant, İsrail ordusunun Gazze’den çekildiği 2005’te Şaron Hükümeti’nin askeri sekreteriydi. Bir numaralı rakibi olan paraşütçü kökenli Tümgeneral Gantz (51) ise 2005-2009’da İsrail’in ABD’deki askeri ataşeliğini yaptı. İki komutanın da “diplomat” özelliği var.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız