SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konak Bir, Düşünce Mebzul!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya'da Basın Müzesi kurulması için çalışma başlatıldığını açıkladı. Bunun için de, bir süre önce restorasyonu tamamlanan, ancak bir türlü hangi işte kullanılacağı ya da kuruluşa tahsis edileceği konusunda karar verilemeyen İstanbulluoğlu Konağı'nın uygun görüldüğü haber alındı.

Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk ve beraberindekiler Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Vali Daşöz, çok yakın bir zamanda İstanbulluoğlu Konağı'nda bir basın müzesi oluşturulacağını ifade ederek, "Arkadaşlarımız Kemal Deniz ve Haydar Karaduman, bu konuda kendileriyle istişarede bulunduk. Şimdi basın müzesi için altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Malatya basın tarihi oldukça önemli. Çünkü Cumhuriyet tarihimizle kesişiyor. Bunun Türkiye'de önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Çok güzel bir çalışma olacağını biliyorum. İlimizin tarihine ve kültürüne sahip çıkma anlamında oldukça önemli olacaktır. Bunlarla beraber ilimizdeki müze sayısı da artmış olacak" dedi.

Vali Daşöz, Basın Müzesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız