SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konak da Festivalini Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez Konak Beldesi'nde düzenlenen ve 2 gün süren 5. Horata Kültür ve Sanat Şenliği büyük ilgi gördü.

Şenlik çerçevesinde, tavla ve atıcılık yarışması, Horata
mesire alanı'nın açılışı, çocuk parkı açılışı ve spor salonu temel atma töreni gerçekleştirildi. Karakucak güreşleri, ödül ve plaket töreni ile devam eden şenlik mahalli sanatçıların verdiği konser ile sona erdi.
Konak Belediye Başkanı Kadir Mutlu, bu yıl 5.'sini düzenledikleri şenliklerle, il dışındaki Konaklıların beldelerine gelmeleri sağlamayı ve beldede birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Mutlu, "İki gün boyunca düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle, beldemizde canlılık sağladık. Gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Nurettin Konaklı ise şenlikler kapsamında beldede gençlerin ürettikleri ayakkabı sergisinin de açıldığını kaydetti. Konaklı, "Gençlerimize iş ve aş imkanı sağlamak için açtığımız ayakkabı atölyesi ilgi gördü ve gençlerimizin ürettiği ayakkabıları şenlikte sergiledik. Bu ayakkabıları il dışına pazarlıyoruz" diye konuştu.

KARAKUCAK GÜREŞLERİ..
Öte yandan Konak Beldesi’ndeki festival kapsamında yapılan Karakucak güreşlerine 138 güreşçi katıldı. Açık artırma sonunda Güreş Ağalığını 20 bin YTL ile yine İdris Macit kazandı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Konak Belediyespor Kulübü ve Malatya Belediyespor Kulübü sporcuları başarılı oldu.

Madalya ve çeşitli hediyelerin verildiği müsabakalar sonunda kilolarında birinci olan güreşçilerin isimleri ve kulüpleri şöyle sıralandı:

"25 kilo Bayram Doğan Şahin (Konak Belediyespor), 30 kilo Ahmet İncili (Konak Belediyespor), 35 kilo Muhammet Erdoğan (Konak Belediyespor), 40 kilo Hasan Kaplan (Malatya Belediyespor), 45 kilo Mehmet Ali Koca (Konak Belediyespor), 50 kilo Hulusi Kaplan (Malatya Belediyespor), 55 kilo Hamit Kaplan (Malatya Belediyespor), 60 kilo Selahattin Toy (Malatya Belediyespor), 65 kilo Serdar Özdemir (Konak Belediyespor), 70-75 kilo Aleaddin Eren (Şekerspor) ve 80 kilo Taha Yasin Ilkım (Gençlik ve Spor Kulübü)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız