SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konak Kiraya Verilecek

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısı devam edip, gündemdeki maddeler görüşüldü.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündemde yer alan, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan İstanbulluoğlu Konağı'nın durumu görüşüldü. Burasının Malatyalı Cumhurbaşkanları, Basın ve İletişim Müzesi olması için Gazeteciler Cemiyeti ile Malatya Kültür Evi olarak kullanılmak üzere Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği'ne (BİLSAM) verilmesi teklifi raporu okundu. Hazırlanan raporun İçişleri Bakanlığı'na sunulduğu ve burasının hibe olarak verilemeyeceği, ancak 5 yıllığına ihale yolu ile kiralanabileceğinin bildirildiği dile getirildi. İçişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, İstanbulluoğlu Konağı'nın 5 yıllığına ihale yolu ile kiralanması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Nemrut Dağı yolunun iyileştirilmesi için Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2009 yılı ödeneğinin ayrılmaması nedeniyle, buraya İl Özel İdaresi'nden 500 bin TL aktarılması teklifi de ele alındı. Yapılan konuşmalarda, yol için ne kadar para gerektiğinin keşfinin yapılarak, ona göre para ayrılması teklifi kabul edildi.

Nemrut Dağı yolu konusu görüşülürken söz alan meclis üyesi Ali Aydoğan, "Burada İl Özel İdaresi'ne ait olan ancak müstecirin işlettiği otelin odalarında tuvalet bulunmaması turistlerin şikayetine neden oluyor. Ayrıca, Malatya güzergahından gidilirken yol çok bozuk. Pütürge Tepehan güzergahından gidilirken, yolda gerekli levhalar yok. Nemrut Dağı'na giden yerli ve yabancı turistler levha yetersizliğinden sıkıntı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Gündem gereği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelere dağıtılacak olan 12 bin ton kömürün depolanması için İl Özel İdaresi'ne ait Beylerderesi mevkiindeki yere izin verilmesi teklifi de komisyonda görüşülmek üzere havale edildi. Daha önceden Malatya Belediyesi'ne ait Kömür Tevzi'de depolanan kömürün, burasının Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş'ye tahsis edilmesinden yeni yer bulunmasının istendiği dile getirildi.

Toplantıda ayrıca, Arappgir ilçesi Osman Paşa Mahallesi'ndeki Göz Mesire alanına giden yolun bozuk olduğu, Arapgir Belediyesi'nin, burasının İl Özel İdaresi imkanları ile asfaltlanma teklifi de komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız