SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Konferans Geleceğe Yön Veriyor"

0
Güncellendi - 2018-10-11 03:50:48
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanlığı ve Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) iş birliğiyle Malatya'da düzenlenen 13. Gümrükler Akademik Araştırma ve Gelişimde İş Birliği Programı (PICARD) Konferansı devam ediyor.

Kentteki bir otelde düzenlen konferansın sabahki bölümünde "Veri analitiği ve yasadışı ticaret", "Gümrüklerin ölçülmesi", "Ticaretin kolaylaştırılması, DGÖ üyelerinin deneyimleri", "Gümrüklerde yenilikçi veri analitik yöntemleri" konularında oturumlar gerçekleştirildi.

60 ülkeden 180'a yakın temsilcinin katıldığı konferanstaki oturumlarda konuşmacılar, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Beyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi açılışı dün gerçekleştirilen konferansın tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Konferansın daha önce dünyanın farklı ülkelerinin başkenti, ya da bilinen, tanınan en büyük kentlerinde yapıldığını anımsatan Beyhan, "Ancak bu yıl Malatya'da organizasyon gerçekleştiriliyor. Buna imza atan bir ekibin içerisinde yer almak bizim için ayrı bir övünç kaynağı. Konferans için yoğun çaba harcadık. Konferansımız üç salondaki oturumlarla devam ediyor. Oturumlarda ülkemizin veya yurt dışından tanınmış üniversitelerin ilgili bölümlerinden deneyimli akademisyenlerle, gümrük idareleri, temsilcileri bir araya geliyor." diye konuştu.

Beyhan, konferansta güncel bilgilerin paylaşıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Konferansta yeni standartlar ve uygulamaların yanı sıra gelecekte gümrük ve dış ticaret uygulamalarının nasıl olacağı gibi konular konuşuluyor. Çağın gereklerine, günümüz ticaret şartlarına ve gelecekteki değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmek adına gümrük idareleri uygulamalarını nasıl daha ileriye taşıyabilir, geliştirebilir, bu gibi konular tartışılıyor. Konferans, dış ticaret ve gümrük uygulamalarının geleceğine yön veriyor."

Beyhan, konferansın 11 Ekim Perşembe günü düzenlenecek kapanış töreniyle sona ereceğini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyam için (5 yıl önce)
    Yazık vallahi yazık ! Memleketimize 160 ülkeden insanlar geliyor ama fotograftan öyle anlaşılıyor ki 160 kişiden başka kimse salonda yok gibi. Lafın özeti şu ki bu memlekete gelenler ekonomik açıdan Malatyamıza maddi manevi katkıları olabilecek insanlardır. Malatyamız için böyle organizasyonların memleketimizde olmasını sağlamak devamlılığını sağlamak gerekir. reklamları artırmak insanları bilinçlendirmek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla