SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konferanslar Başladı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:20
Konferanslar Başladı..
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve her ay bir Malatyalı şahsiyetin tanıtıldığı “Düşünce Tarihi Konferansları” eylül ayı itibari ile kaldığı yerden devam ediyor. 
 
Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen programın bu ayki konusu Mehmet Said Çekmegil oldu. Yoğun bir ilginin olduğu programa İnönü Üniversitesi Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Düşünce Tarihi Konferansları hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, amaçlarının dönem itibari ile oluşan Malatya’nın kültür havzalarını bir başlık altında toplayıp irdelemek ve Malatyalı önemli şahsiyetleri tanımak ve tanıtmak olduğunu söyledi. Tarihi şahsiyetler bakımından Malatya’nın diğer illere göre çok zengin olduğunu vurgulayan Tuğrulca, “Malatya kendi tarihi ve kültürünü tüketen bir şehir. Bu sebeple Malatya tarihini ön planda tutabilmek için farklı stratejiler uygulanması gerekmektedir” dedi. Araştırmacı-yazar Ferda Kürün, Mehmet Said Çekmegil’in hayatını ve eserlerini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız