SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konferanslar Dizisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:24
Konferanslar Dizisi
A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya Kent Konseyi Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Üyesi Orhan Tuğrulca (fotoğrafta ortadaki), Malatya'nın tarihi simalarının tanıtılacağı konferanslar düzenleneceğini bildirdi. 
     
Tuğrulca, Kent Konseyinde düzenlediği basın toplantısında, Malatya'nın tarihe mal olan simalarını tanıtmak amacıyla ''Malatya'nın Düşünce Tarihi Konferansları'' adı altında konferanslar dizisi düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirtti. 
     
Malatya'nın 10 bin yıllık tarihi geçmişine rağmen zaman içerisinde kendi tarihi coğrafyasını tüketerek yer değiştirmek durumunda kaldığını ifade eden Tuğrulca, kentin her yer değişikliği sonrasında tarihi mirasını geride bıraktığını ve yeni bir mekana taşındığını, bu durumun Malatya'yı birçok şehirden ayırdığını dile getirdi. 
     
Tuğrulca, ''Bu tarihsel ve farklı aşamaların kentimizin kendine özgü bir strateji uygulamasını gerekli ve zorunlu kılmaktadır. Malatya gelecek 50 yılda şehirler arası kültürel rekabette daha iyi bir konum elde edebilmesi için kendi tarihsel geçmişinin yanı sıra coğrafyasında yetişen ve bugün düşünce hayatımızda önemli iz düşümler bırakmış olan tarihsel simalarını stratejik unsur olarak öne çıkarmak zorundadır. 3 Mart Cumartesi saat:14.30’da Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu toplantı salonunda Prof. Dr. Hasan Kavruk’un sunumuyla Osman Nuri Ergin’in anlatılacağı konferansa tüm vatandaşları davet ediyoruz.” dedi. 
 
Konferansların programı da şöyle:

 
KONUK -KONFERANSIN KONUSU -TARİH   
1. Prof Dr. Hasan Kavruk -Osman Nuri Ergin -3 Mart 2012 Cumartesi Saat: 14.30   
2. Tarihçi Av. Abdukadir Artan -Süryani Mihail ve Abul Farac -7 Nisan 2012 Cumartesi Saat: 14.30    
3. Eğitimci Melih Yılmaz -Şemsi Belli -5 Mayıs 2012 Cumartesi Saat: 14.30   
4. Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu -Orhan Türkdoğan -2 Haziran 2012 Cumartesi Saat: 14.30   
5. Yazar Ferda Kürün -Mehmet Sait Çekmegil -1 Eylül 2012 Cumartesi Saat: 14.30   
6. Eğitimci Hasan Demirbağ -Şeyhulislam Arif Hikmet -6 Ekim 2012 Cumartesi Saat: 14.30   
7. İlahiyatçı Bülent Sekmen -Sadrettin Konevi -3 Kasım 2012 Cumartesi Saat:14.30   
8. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi -Eflatun Cem Güney -1 Aralık 2012 Cumartesi Saat: 14.30

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız