SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kongre 1 Saat Sürdü

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Çoğunluğun sağladığının anlaşılmasının ardından 11.00'de başlayan kongre, 12.00'de sonuçlandı. Tek başkan adayı Karadağ'dı.. Kulübün 450 üyesinden 338'inin olduğunun anlaşılmasıyla kongre çalışmalarına başlarken, divan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu başkanlığında oluşturuldu. Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da bir bölümünü izledikleri kongrede, seçimlerden önce verilen bir önerge ile 15 olan yönetim kurulu asıl üye sayısının 23'e, 10 olan yedek üye sayısının da 21'e çıkarılması oylandı ve kabul edildi..

KONGRE..
Kongrenin Divan Başkanlığını Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, üyeliklerini Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile Fatih Gül yaptı.

Aslanoğlu, kongrenin tek amacının “Malatyaspor’un şampiyonluğa kilitlenmesi olduğunu bildirdi. Geçmişte hizmet veren herkese teşekkür eden Aslanoğlu “Seçilecek yönetim kuruluna da başarı diliyor, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kongrede Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Vali Halil İbrahim Daşöz birer konuşma yaptı. Vali Erkenek kasabasındaki sel yerinde incelemelerde bulunmak, Akın ise İstanbul seyahati nedeniyle konuşmaların ardından salondan ayrıldı.

Geçmişteki kongrelerin değişmez ve renkli siması, Malatyaspor'un kurucularından, "Mıh Osman" Osman Çağlı ise, henüz Mersin'deki tatilini bitirmediği ve Malatya'da olmadığı için bu kongreye katılamadı.

Malatyaspor Genel Müdürü Atilla Kapkıner, 24 Haziran 2006 tarihinde yapılan kongreden bu yana olan Mali Rapor, Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporu’nu okudu.

Kapkıner, önceki kongre ile bu kongre arasındaki “borç artış sebeplerini” açıkladı. Önceki genel kurulda küme düşmeden dolayı Malatyaspor futbolcularına verilen 1,5 trilyon lira civarındaki cezanın daha sonra Futbol Federasyonu tarafından onaylanmadığını ve bilançonun borçlar hanesinde yer aldığını söyledi. Kapkıner, yine önceki kongrede, 1.6 trilyon civarındaki vergi ve SSK borçlarının 2006 Aralık ayına kadar olan bölümünün dahil edildiğini, ancak Malatyaspor’un taksitlendirilmiş vergi ve prim borcunun 2009 yılına kadar olduğunu, dolayısıyla bu bilançoda bunların hesaba katıldığını anlattı. Kapkıner, Çek futbolculara 575 bin Euro borcun ise “bu futbolcularla anlaşılacağı kanaatiyle” bu miktarın İddaa şans oyununa temlik olarak bildirildiğini, temlik işleri devam ettiğinden dolayı bunun da borç olarak gözüktüğünü sözlerine ekledi.

Kapkıner, Malatyaspor deplasman masraflarını karşılayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile işadamları Bayram Kırıcı, İbrahim Güngör ve Mustafa Korkmaz’a teşekkürlerini iletti.

Raporlar, üyelerin oylarıyla ibra edildi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ..
Eski tüzükte yönetim kurulu üye sayısı 15 asıl, 10 yedek iken bu rakam 23 asıl, 21 yedek olarak değişti.

Ayrıca Dernekler Yasası’na göre zorunlu olan değişiklikler tüzüğe eklendi. “Defter tutma ve esasları, tutulacak defterlerin sayısı, tasnif şekilleri, gelir tablosu, derneğin gelir ve giderleri makbuzunun bastırılma şekli, yetki belgesi, beyanname bildirilmesi yükümlülüğü” gibi hususlar yeni tüzükte yer aldı.

Kongrede tüzük değişiklikleri de oylamaya sunulup kabul edildi.

TEK LİSTE..
Ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Haşim Karadağ seçime tek listeyle girdi. Seçim “gizli oy, açık tasnif” usulüyle yapıldı. Divan Başkanı Aslanoğlu, tek liste olduğu için oyların sayılmasının gerekmediğini “bir oy dahi olsa” listenin seçimi kazanmış sayılacağını belirtti.

Kongrede yönetim için Haşim Karadağ dışında aday çıkmadı. Karadağ başkanlığındaki yeni yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşu:

YÖNETİM KURULU ASIL: Haşim Karadağ (Başkan), İlyas Karahan, Mehmet Orhan, Şaban Taçyıldız, Hakan Kodaman, İbrahim Nart, Mehmet Duman, Mehmet Ali Cici, Özcan Kayhan, Selahattin Dağıstanlı, Ahmet Genç, Fahrettin Eserdi, Nihat Utkaner, Nurettin Paşahan, Cengiz Polatdemir, Av. Kenan Kulcu, Serkan Birer, Cemal Fırat, İrfan Özaslan, Dr. İsmail Evren, Zeynel Ustop, Mahmut Karataş, Av.Enes Tuncay Yarloğlueş,

YÖNETİM KURULU YEDEKLER: Ramazan Kartal, Zeki Olcay, M.Emin Akıncı, Hasan Erkoç, Aydın Kalaç, Mahmut Orhan, Turan Kopal, Erol Elbir, Ahmet Karadağ, Murat Dönertaş, Mehmet Aktaş, Serdar Kayagül, Mehmet Özbey, M.Bünyamin Karaçorlu, Niyazi Artan, Abdulvahap Erdemci, Serdar Hacıevliyagil, Mehmet Mustafa Mercanlı, Nabi Kürün, Nezir Kızılkaya, Ferhun Karadağ,

DENETİM KURULU ASIL: Mustafa Karaman, Bülent Topaloğlu, Hüseyin Fidan,

DENETİM KURULU YEDEK: Cumali Sayın, Hakkı Atabey, Sedat Alpkıray,

DİSİPLİN KURULU ASIL: Atilla Kantarcı, Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Prof.Dr. Sezai Yılmaz,

DİSİPLİN KURULU YEDEK: Mehmet Çolak, Hasan Özçelik, İsmail Özelçi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız