SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kongre Konuşmaları

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağanüstü kongresinde Vali Halil İbrahim Daşöz, Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı ile Malatyaspor başkanlığına seçilen İlhan Kavuk birer konuşma yaptılar.

ATİLLA KANTARCI'NIN KONUŞMASI..
Malatyaspor Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı, genel kurulda yaptığı konuşmada, Malatyaspor’un gelinen noktada antipatik bir görüntü çizdiğini anlatarak şöyle konuştu:

"Hepinizin bildiği üzere Malatyaspor 2007-2008 sezonunun ilk yarısını genel kurullar ile geçirerek Guines rekorlar kitabına girecek birkaç günlük yönetimler oluşturarak bugün gelinen noktada, yönetimi olmayan, teknik direktörü bulunmayan futbolcu alacakları ödenmemiş, zorunlu olarak kayyum heyetine teslim edilmiş ve yıllardır oluşturulmaya çalışılan Malatyaspor sevgisi ve sempatisi tüm futbol kamuoyunda antipatiye dönüşmüş, açık bir ifade ile kapısına kilit vurulacak bir noktaya getirilmiştir.

Bugün itibari ile bunların sorumlularını yargılamak için çok geç. Fakat tarihin bir daha tekerrür etmemesi için bazı gerçeklerin söylenmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü konuşması gerekenler konuşmayınca susması gerekenler avazı çıktığı kadar bağırmışlardır, bağırmakta da devam etmektedirler.

Bugün yaşanan olumsuz tabloda eski başkan ve yöneticiler kadar, basınımızın, taraftarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, kongre üyelerinin ve bu şehrin dolayısı ile Malatyasporun sahibi bulunan belediyemizin şapkalarını önlerine koyarak, nerede hata yaptık diyerek gelinen noktayı sorgulamaları ve öz eleştiri yapmaları gerekmektedir.

Bu konuyu sizlere daha iyi bir şekilde izah etmek için yaşanan bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sanırım anlatacağım bu olaya şu an burda bulunan birçok kişi de benimle birlikte şahit olmuştur. Yıllar önce Malatyaspor ile ilgili yapılan bir toplantıda kulubümüzün eski amigolarından Amigo Yusuf dönemin kulüp başkanına onun ifadesi ile “ başkan sen bu paraları harcıyorsun ama yarın sen çekip gittiğinde biz bu on trilyonu nasıl ödeyeceğiz” diye bir soru sormuştu. Amigo Yusuf bu haklı sorusu nedeni ile orada bulunanlar tarafından haksızca eleştirildi. Bu çok şeyler ifade eden soru gündem dahi oluşturamadı. Oysa bu konu o zaman irdelene bilseydi belki Malatyasporun daha sonraki yıllardaki anlamsız harcamalarına engel olunmuş olunabilinirdi.

Gelinen bu noktada yapılması gerekenle ilgili olarak benim bu kulüpte başkanlık yapmış başkanlardan ve yöneticilerden isteğim; kulüpten alacaklarından feragat ederek Malatyaspor kulubunun önünü açmaları, yeni göreve gelecek başkan ve yöneticilerin de geçmişten ders alarak kendi paraları da olsa harcadıkları paraların tüm Malatya’nın parası olduğu bilinci ile hareket etmeleri, “harcanılan her kuruşun hesabını sormaları ile birlikte harcanan her kuruşun hesabını verecek” şekilde hareket etmeleridir.

Değerli basın mensupları ,
Şuna inanıyorum ki sizler en az benim kadar Malatyasporu seviyorsunuz. Ancak eleştirilerinizi genel ahlak kuralları ile birlikte misyonunuz gereği basın ahlak kuralları ve ilkeleri içerisinde yapmanız gerektiği inanacındayım. Bu kulüpte yöneticilik yapan insanların eksikleri olabilir yanlışları hatta yönetimsel ve taktiksel anlamda hataları olabilir. Sizler tabiki göreviniz gereği eleştirilerinizi yapacaksınız. Fakat bu eleştiriler çoğu zaman eleştiri sınırlarını zorlayıp kişilik haklarını zedeleyen noktaya gelmektedir. Bu da Malatyasporumuza hizmet edecek insan bulmakta sıkıntı yaratmaktadır.

Kişiler gelip geçicidir, Malatyaspor ise kalıcıdır. Kayyum heyeti olarak bizlere gösterdiğiniz iyiniyetli ve olumlu desteğinize teşekkür eder, bu desteği bundan sonra Malatyasporumuza hizmet edecek kişilere de göstermenizi dileriz.

Sayın başkanım,
Dün olduğu gibi bugün de Malatyasporun Malatya Belediyesine ihtiyacı vardır ve yarında olacaktır. Şunu çok iyi ayırt etmek gerekir ki Malatyaspor, Malatya şehrinin takımıdır. Bu şehrin gerçek sahibi olarak sayın belediye başkanımızın dün olduğu gibi bugün de ve yarın da Malatyaspor’un yanında olması gerekmektedir. Bunu aksi düşünülemez bu nedenle geçmişte yaptığınız yardımlara teşekkür ederiz. Ümit ediyoruz ki Malatyaspora desteğiniz bulacağınız yeni kaynaklar ile devam edecektir.

Değerli kongre üyeleri ,
Malatyasporumuza geçmişte hizmet eden başkan ve yöneticilere hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim ancak Malatyasporumuzun sağlıklı bir yapıya kavuşması için bu yöneticilerimizin kulub üzerinde yapmış oldukları baskıyı artık kaldırmaları gerektiğine inanıyorum.

Ayrıca siz kongre üyelerinden de ricam Malatyasporu yalnız bırakmayınız. Yapılan her kongreye katılarak Malatya spor adına alınan kararlara sahip çıkınız alınan kararları sorgulayarak Malatya spor menfaatlerine göre oylarınızı kullanınız. Sizler eğer Malatyaspora sahip çıkmaz iseniz gelinen nokta kaçınılmaz son olacaktır.

Değer konuklar değerli kongre üyeleri,
Kayyum heyeti olarak görevde olduğumuz sürede Malatya sporumuzda görev yapan başta teknik heyet olmak üzere futbolcularımızla çok yakın bir çalışma ortamı bulduk. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki bu zor şartlarda bu insanlar hepimizden daha çok bir Malatyalı ve Malatyasporlu gibi davrandılar, onlar alkışı hak ettiler. Onlara tüm Malatya adına teşekkür ediyorum.

Sayım valim
Kayyum heyeti olarak bizlere vermiş olduğunuz manevi güç ile bu göreve başladık. Görevde olduğumuz sürede bizlerin her zaman yanında oldunuz bizlerden maddi ve manevi hiç bir yardımı esirgemediniz. Bizler bu desteğinizi unutmayacağımız gibi inanıyorumki Malatya kamuoyuda sizin Malatyaspor için yaptıklarınızı unutmayacaktır. Malatya ve Malatyasporumuz adına size özellikle teşekür eder saygılarımızı sunarız."

BELEDİYE BAŞKANI..
Belediye Başkanı Akın, özetle şunları söyledi:

"Biz, Malatya Belediyesi olarak, Ben Malatya Belediye Başkanı olarak, Malatya’nın müşterek değerlerinden Malatyaspor’a göreve geldiğim günden beri her türlü hizmeti yapma gayreti içerisinde oldum. Bundan sonra da inşallah Malatyaspor’un başarıya ulaşması için, Malatyaspor bayrağının en yüksek göndere çekilebilmesi için de elimden gelecek her türlü hizmeti yapmaya hazır olduğumu tekrarlamak istiyorum” dedi.

Bütün konuşmalarda ifade ettiğimiz gibi Malatyaspor yalnız sahada oynanan spordan başka Malatya’nın çimentosu’dur. Malatya’daki insanları birbirine yaklaştıran ve Malatyalılık şuurunu pekiştiren unsurlardan birisidir.

Burada bütün duygu ve düşüncelerimizden uzaklaşarak, Malatyasporlu yüreğimizle maçlarımızı seyrediyoruz, orada birbirimizi seviyoruz, birbirimize yaklaşıyoruz. Sırf bu faydası münasebetiyle bile Malatyaspor’un ciddi manada desteklenmesi gerekmektedir.

Biz diğer kurum ve kuruluşlarımızın, özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın bu konuda daha hassas davranmalarını ve Malatyaspor’a daha fazla hizmet verebilmek için çalışmalarını özellikle bütün hemşerilerimden istirham ediyorum. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimizden buyana, şu ana kadar tekrar da etmek istemiyoruz, Malatyaspor’a en fazla katkıda bulunulmuş dönem olarak biz, bu dönemin temsilcileriyiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın, sayın Valimin de zaman zaman ifade ettiği gibi, Malatya fevkalade büyük bir il, Malatya’nın çok güzel müteşebbisleri var, Malatya’nın çok güzel yetiştirdiği insanlar var. Cumhurbaşkanından, sanayicilerden tutunuz, ilim adamlarına kadar fevkalade seçkin insanlar çıkaran Malatya, bugünleri de atlatacaktır

Keşke Kayyuma kalmasaydı. Maalesef Anadolu takımlarının kaderi bu. Biz kurumsallaşarak inşallah tekrar Malatyaspor’un bu sıkıntılara düşmemesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.

Malatya tabiriyle düşmez-kalkmaz bir Allah. Bu sıkıntılı günlerden geçmek belki bizleri daha çok pekiştirecek, bizleri daha çok bir araya getirecek. Ben şu sıkıntılı dönemde bizlerin daha çok kenetlendiğini hissettim. Gerek basınımız, gerek sivil toplum kuruluşlarımız, ekonomik yönden sıkıntı içerisindeki kardeşlerimizden tutunuz, ekonomik yönden refah içerisinde olan insanlarımızın hepsi Malatyaspor’un şu sıkıntılardan kurtulması için elinden gelen bütün gayreti gösterdi.

Dün İstanbul’daydık. İstanbul’daki hemşerilerimizle saatlerce konuştuk. Onların da kalbi Malatya için atıyor. İnşallah onlar Malatyaspor’a bundan evvelkinden daha fazla katkıda bulunacaklar.

Haşim Başkan ve Hikmet Başkanım fevkalade fedakarlıkta bulundular. Şu anda bu kongrenin yapılması hususunda fevkalade büyük özveride bulundular. Ben bundan dolayı Haşim Başkanım ve Hikmet Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Necip Başkanım kendisi her türlü hizmete hazır olduğunu söyledi. İsterse yönetimlerde görev alırım, ihtiyaç duyulduğunda başkan olarak Malatyaspor’a hizmet vermek suretiyle, bundan dolayı da ben huzurlarınızda Necip Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Malatyaspor’a, Malatyamız’a, Belediyemiz’e emeği geçmiş, hemşerilerimizin tümünü de burada şükranla yad ediyorum.

Bu kongre bizim yeniden Malatyaspor’u toparlamak ve Süper Lig’e çıkarma yolunda temelimizi teşkil edecek. “Sabahın en yakın olduğu dönem, gecenin en zifiri karanlığı olduğu dönemdir” diye ifade edilir. Bundan daha büyük sıkıntıya düşmemiz mümkün değildi. Dibe vurmuştuk, inşallah şimdi en yükseklere Malatya ve Malatyaspor olarak, hep birlikte çıkacağız.

Ben bu duygu ve düşüncelerle kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Malatyaspor’un yeniden o ihtişamlı günlerine dönüşünün başlangıcı olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bütün Malatya’ya ve Malatyalılara sesleniyorum; herkes takati ölçüsünde mutlaka yardım etme gayreti içerisinde olsun. İnşallah Süper Lig’deki kongrelerde buluşmak üzere Allah’a emanet olun”

ÖZNUR ÇALIK..
Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatyaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Hepimizin kalpleri Malatya diye çarptığı için bugün buradayız. Hepimizin kalpleri Malatya diye çarptığı için dün İstanbul’da idik” dedi. Malatyaspor Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı’nın konuşmasında çok güzel analizler yaptığını anlatan Çalık, bu sıkıntılı dönemde neler yaşandığına kendisinin de tanık olduğunu anlattı.

Malatyaspor’un halini anlatırken, dibe batmış gemi örneğini veren Çalık “gemiler batma tehlikesi geçirdiği zaman dibe vurur, sonra pik yapıp suyun yüzüne çıkarlar. Malatyaspor dibe vurup yüreğimizi çok korkmuştu. Bugün o dipten çıkıp pik yapma, güzergahımızı belirleme fırsatı yakaladık” dedi.

Çalık, Malatyaspor’un kısa-orta-uzun vadede ne yapması gerektiğini, çözüm önerilerini konuşarak, bir kez dama geminin dibe vurmasının engellenmesini, Malataspor’un yoğun bakımdan çıkarılmasını istedi.

Çalık konuşmasının sonunda Malatyaspor’a emeği geçen tüm başkanlara teşekkür ederken, “Malatyaspor 41 yaşında. 41 kere maşallah diyelim” dedi.

VALİ DAŞÖZ..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kongrede yaptığı konuşmada “Düştüğünüz zaman değil kalkamadığınız zaman kaybedersiniz. Hep birlikte bir düşüş yaşamıştık. Yerde kalmadık, kalmayacağımızı da buradaki toplantıyla gösteriyoruz. Malatyaspor asla yerde kalmamalı. Malatya’nın markaları, değerleri asla yerde kalmamalı. Kayyum Heyeti Başkanı Sayın Kantarcı biraz önce muhteşem bir konuşma yaptı. Malatya’da yaşanan olayları en güzel şekilde analiz eden bu konuşmanın altına imzamı atıyorum” dedi.

Daşöz “Öznur Hanımın (Malatya Milletvekili Öznur Çalık) bahsettiği gibi bu kulübün geleceğini garantiye bağlamak, sürdürülebilirliğini, farklılıklardan olumsuz etkilenmeme özelliğini daim kılabilmemiz için mutlaka sağlam gelir kaynaklarına ulaşması gerekiyor. Yeni yönetim özel komite kursun; kısa, orta ve uzun vadede ne tür gelir kaynakları bulunabilir, diğer illerin deneyimi nedir, araştırsınlar. Biz de bunların hayata geçirilmesi noktasında katkılarımızı sağlayalım, yönetimler daha rahat çalışsın, daha iyi temsil etsinler” şeklinde konuştu.

Daşöz konuşmasına “Malatya’da çok değerli insanlar tanıdım. Malatya her kategoride çok değerli insanlar yetiştirmiş. Üzülerek belirteyim, her biri Türkiye ve Dünya çapında bu insanlarımızı o kadar acımasız eleştiriyoruz ki. Pütürge, Kale, Yeşilyurt, Akçadağ, Darende’den gitmiş bu insanları İstanbul’da bir yere getiren , köprü olan oluşum Malatya dernek ve vakıfları. Ancak bunların çocukları Malatya’da doğmamış, Malatya’nın bağlarını, bahçelerini bilmiyorlar. Bu kuşağın ileride Malatya ile ilgisini kim garanti edecek? Böyle bir tehlike var ve bundan uzak durmamız lazım” sözleriyle devam etti.

Daşöz, Malatya’nın son dönem basın yoluyla yapılan eleştirilerle bölünmüş şehir görüntüsü çizdiğini belirterek, eski başkanların basın yoluyla diyaloga girmemesini istedi. Vali “İyi niyetli de olsa bu tür diyaloglar zarar veriyor, şevk kırılıyor, sıkıntılı duruma düştüğünüzde kimse çözüm ortaya koyamıyor. Sonra deniyor ki, şu gazeteci şunun adamı, şu şunun adamı. Bunun bir vebal olduğunu düşünüyorum, bundan uzak durmalıyız. Türkiye’nin yönetimini Malatya’nın yaptığını söylüyor ve bu insanlarla gurur duyuyoruz. Bu insanlara, Özallara, İnönülere, bu şehrin değerlerine layık olma sorumluluğumuz yok mu? Onların yarattığı marka şehrin mensubu olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Daşöz, Malatyaspor’u birileri alıp sorumluluğu üstlensin, biz karışmayalım anlayışının yanlış olduğunu vurgulayıp, her zaman yönetime destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

İLHAN KAVUK..
Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, kongrede yaptığı konuşmada “bugün inşallah bunu sonun başlangıcı olarak görebiliriz” dedi.

Kavuk “Geldiğimiz durumu söylemenin esprisi yok. Yeni şeyler konuşmalı, daha neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Malatyaspor bir kaza yaptı. Herkes hazırlıklı olsun. Bu zor süreçte neler olur, neler biter ben de bilmiyorum. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar, özveriyle, 24 saat çalışarak Malatyaspor’u en güvenilir yerlere, hedeflere, sabırla, yavaş yavaş çıkartmak zorundayız” dedi.

“Ben neticelerin önemli olmadığına, kulüp yapısının önemli olduğuna inanıyorum. Kulüp yapısının olmadığı yerde neticenin gelmesi beklenemez. Kurumsal başarının ardından başarılar ardı ardına gelecektir. Geçmişe bakıyorsunuz, büyük kulüpler, şampiyon olmuş kulüpler önce kulüp idaresini düzgün yapmışlar. Benim elimde sihirli değnek yok ama mümkün olduğu kadar yardım istiyorum. Bu yolda yardımcı olun. Bu şekilde kulübü en iyi yerlere getireceğimize inanıyorum” dedi.

Kavuk, kongre öncesi sabaha kadar çalışmaların sürdüğünü, kongrenin de bu nedenlerden biraz geç başladığını belirtip, katılımcılardan kusura bakmamalarını istedi. Kavuk, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız