SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kongre 'Lafları' ve Tüzük..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un, olağanüstü kongresini 28 Temmuz'da yapacağına ilişkin, bazı yöneticiler kaynaklı açıklamalara karşın, bu konuda alınmış bir karar "tüzüğün öngördüğü" doğrultuda ilan edilmediği için, ne kadar ciddi olduğu bilinmiyor. Bu arada, Haşim Karadağ başkanlığındaki mevcut yönetimin, eski başkan Hikmet Tanrıverdi ile kulüp üyelerinden Cengiz Günaydın'ı, cezalandırılmak üzere Disiplin Kurulu'na sevk girişiminde bulunduğu da iddia ediliyor.

LAF VAR, TÜZÜK GEREĞİ YOK!..
Malatyaspor Kulübü'nün 28 Temmuz'da kongre yapacağına ilişkin, bazı yöneticilerden kaynaklı açıklamalarla kamuoyuna kongre tartıştırılırken, bu konuda "varsa" alınmış bir karar, tüzük gereği olarak 11 Temmuz Çarşamba günü 20.00'ye kadar kulübün internet sitesinde ilan edilmiş değil.

Malatyaspor Kulübü'nün tüzüğünde, kongre ile ilgili olarak 30/a maddesi şu hükmü içeriyor:

"..MADDE 30

a Yönetim kurulu, genel kurulu en az on beş gün önceden günü, saati, yeri ve gündemi kulübün elektronik ortamında ilan edilmek ve aynı zamanda bir yazı ile üyelere bildirmek suretiyle toplantıya çağırır.."

Burada kulübün elektronik ortamından kastedilen Malatyaspor'un resmi internet sitesi.

ÜYE YAPISI BELİRSİZ..
Bu arada, Malatyaspor'da 28 Temmuz'da yapılacağı öne sürülen kongre öncesi, kulübün üye yapısı konusunda açık bir bilgi de mevcut değil.

Malatyaspor'un, 1 yıl önce Hikmet Tanrıverdi'nin Haşim Karadağ'a yönetimi devrettiği kongredeki üye sayısı 240 dolayında iken, Kasım 2006 ve Mart 2007 kongrelerinde bu sayılar artmıştı. Tanrıverdi döneminde üyeler kulüp internet sitesinde ilan edilirken, Karadağ başkanlığında gidilen diğer iki kongrede, üyeler ilan edilmediği gibi, sayılar konusunda, bizzat kulüp başkanı, kongreden kısa süre önce dahi "net rakam" telaffuz edememişti.

Malatyaspor'un, Karadağ döneminde "yığma" üyelikler yaptığı öne sürülürken, sayının 600'e yükseldiği, Karadağ yönetiminin oluşturduğu bu üye yapısıyla, kongre hakimiyetini ele geçirme hedefine ulaşmayı planladığı iddialar arasında. Malatyaspor'da, kulübün üye yapısının kongre öncesi, "resmi makamlarca" incelenerek, sağlıklı bir yapı saptamasının yapılmaması halinde, kongrelerin "umut" verecek toplantılar olamayacağı iddia ediliyor.

Karadağ'ın başkan vekili iken, istifa çıkışına tepki gösteren, Mart ayında yapılan kongrede yeniden görev almayan İlyas Karahan da, mevcut üye yapısı nedeniyle, Karadağ aday olduğu takdirde kendisinin başkan adayı olmayacağını söyledi.

TANRIVERDİ DİSİPLİNE Mİ?..
Öte yandan, Malatyaspor'un mevcut yönetiminin, KC grupla yapılan sponsorluk görüşmelerinde aracılık etmesini istediği, daha sonra ters düştüğü kulüp üyesi işadamı Cengiz Günaydın'ın ve KC grubun isteği üzerine bu konuda devreye girdiği belirtilen eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin, Disiplin Kurulu'na sevki için girişimde bulunduğu, ancak bazı yöneticilerin bu girişimi onaylamadığı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız