SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kongre Öncesindeki Belirsizlik

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un, Haşim Karadağ başkanlığındaki eski yönetimin takımı ve kulübü “maça çıkamama” ve “kapanma” noktasına getirmesinin ardından destek vaadleriyle oluşturulan İlhan Kavuk başkanlığındaki yönetim kurulunun yapılmasını kararlaştırdığı 3 Mayıs’taki olağanüstü kongre öncesi belirsizlik ve sessizlik dikkat çekiyor.

Malatyaspor’un Kavuk başkanlığındaki yönetimi, 3 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00’da Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı almış ve ilan etmişti. Kongre duyurusunda, bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 10 Mayıs Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacağı belirtilmişti.

Malatyaspor’da olağanüstü kongreye saatler kalırken, Malatya ve İstanbul’da yapılan uzun toplantılar sonucu destek vaadleriyle başkanlığı üstlenen Kavuk başkanlığındaki yönetimin, göreve devam edip etmeme konusunda net bir kararının olmadığı, belediye kanadından bir bölümün Fahrettin Eserdi başkanlığında bir yönetim oluşturma niyeti bulunduğu öne sürüldü.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı iken AKP Belediye Meclis üyeliğine seçilen Eserdi, Atilla Kantarcı başkanlığındaki Malatya Belediyespor’un futbolda 3. Lige, voleybolda da 1. lige yükselmesi üzerine, belediye kanadında Başkan Cemal Akın’ın da desteklediği bir grubun tercihiyle Malatya Belediyespor başkanlığı görevini üstlenmişti. Eserdi, aynı zamanda Malatyaspor yönetiminde başkan yardımcısı!

Malatyaspor’da İlhan Kavuk’un, yönetimi sürdürebilmek için, yıllık 1 trilyona yakın bir rakamla ihaleyle alınmasına karşın beklenen gelir düzeyine ulaşılamayan parkmetre uygulamasının yanı sıra belediyenin elindeki bilbordların kulübe gelir için tahsis edilmesi de dahil olmak üzere bazı gelir tekliflerine belediyenin olumlu bakmadığı, hatta belediye başkanının 1 haftadır kendisiyle görüşmek isteyen Kavuk’u oyaladığı öne sürülüyor.

Belediyedeki bu olumsuz tavrın, belediye başkanı çevresindeki bir grubun, önümüzdeki yılın yerel seçim yılı olması, başa oynatılacak bir Malatyaspor’un aday gösterilmesi halinde Akın’a katkı sağlayacağı düşüncesiyle, belediye meclis üyesi, emekli işçi Fahrettin Eserdi’nin başkanlığında bir Malatyaspor yönetimi oluşturma gayreti içerisinde olduğu iddiaları giderek daha yüksek sesle ifade edilir duruma geldi.

Malatyaspor’u “maça çıkamama ve kapanma durumuna” getiren eski başkan Haşim Karadağ’ın da geçtiğimiz günlerde telefonla katıldığı bir yerel televizyon programda, “Fahrettin ağabey” dediği Eserdi’nin başkanlığındaki bir yönetim alternatifini dile getirmesine de dikkat çekildi.

Kongreye saatler kala Malatyaspor’da İlhan Kavuk’un durumu netleşmezken, Cumartesi günkü toplantıda büyük bir olasılıkla çoğunluğun sağlanamayacağının değerlendirildiği, ayrıca Kavuk yönetiminin yeniden görev almama düşüncesini taşıdığı öğrenildi. Bu takdirde, yeni yönetim oluşumuna süre tanımak açısından kongrenin daha ileri bir tarihe ertelenebileceği de haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız