SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kongre Var, Aday Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan olağanüstü kongresi öncesinde, Haşim Karadağ'ın aday olmayacağı açıklamalarının ardından başkan adayı çıkmadığı bildiriliyor.

YAZILI BELGEDE!..
Malatyaspor'da 4 Ağustos'ta yapılan kongrede işbaşına gelen ve yaklaşık 15 gün sonra istifasını, aynı anda da 4 Eylül'de olağanüstü kongre kararını açıklayan Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetimin "sıkışık takvim" içerisindeki bu girişimleri, Malatyaspor'da kaosa neden olmuştu. Karadağ, tekrardan aday olmayacağını birçok kez açıklamış, 4 Eylül'de çoğunluk sağlanamayınca kongre 11 Eylül'e ertelenmiş, o süreçte işadamı Sabri Özel'in girişimleri ile Haşim Karadağ'ın yeniden aday olduğuna ilişkin açıklamalar yapılmış, ancak mali tablo nedeniyle kongreden 1 gün önce Karadağ'ın aday olmaktan vazgeçtiği bildirilmişti. 11 Eylül günü yapılması gereken kongre "yok farzedilmiş", 29 Eylül'de kongre kararı açıklanırken, Haşim Karadağ'ın da kulüp başkanlığından istifa ettiği duyurulmuştu.

Malatyaspor'da futbolculara söz verilen tarihlerde ödeme yapılamamasıyla kriz derinleşirken, Karadağ nedeniyle aday olmayı düşünen bazı kişilerin ortaya çıkmadığı öne sürülürken, Karadağ aday olmayacağı açıklamalarını tekrarlamıştı.

Malatyaspor'daki krizin görüşülmesi amacıyla Pazartesi gecesi Vali, bazı milletvekilleri ve Karadağ'ın katıldığı bir toplantı yapılmış, toplantı sonrasında Karadağ'ın yeniden aday olmayacağı, ayrıca kulübün hesaplarının 7 yıl geriden itibaren denetleneceği açıklanmıştı.

Söz konusu toplantıda, daha önce aday olmayacağı ve alacaklarına ilişkin sözleriyle çelişen davranışları görülen Karadağ'ın, aday olmayacağı, alacaklarını takım Süper Lige yükseldikten sonra isteyeceği, ayrıca 500 milyarlık bağış taahhüdünün geçerli olduğu yolundaki sözlerinin yazılı bir belgeye dönüştürüldüğü bilgisi de edinildi.

ADAY YOK..
İl dışında olduğu için Pazartesi gecesi Çobanoğlu Lokantası'nda yapılan toplantıya katılamayan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Malatya'ya döndüğü ve Çarşamba öğleden önce Vali Halil İbrahim Daşöz'le 1 saat süren bir görüşme yaptığı belirtildi.

Vali ve belediye başkanının görüşmesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Aday olabilecek bazı isimlerle görüşülüp, değerlendirmelerinin alındığı, bu isimlerden birinin de eski yöneticilerden İlhan Kavuk olduğu öğrenildi.

"Mutlaka" 29 Eylül Cumartesi günü yapılabilmesi için gerekli girişimlerin de yapıldığı belirtilen, söz konusu tarihte Sabancı Kültür Sitesi salonunda saat 11.00'de başlayacağı bildirilen kongre öncesi, "adayım" diyen herhangi bir isim çıkmaması umutsuzluk yaratırken, "kayyum"un da tekrar gündeme gelebileceği öne sürülüyor.

LİSANS SORUNU..
Öte yandan, Haşim Karadağ'ın lig maçları arifesinde istifası ve 15 dolayında futbolcunun lisanslarının yapılmamış olması nedeniyle ortaya çıkan "geçici" çözümde de sıkıntı olduğu öğrenildi.

Federasyona verilen ve miktarının 500 milyar lira civarında olduğu belirtilen Malatyasportif A.Ş.'ye ait çek nedeniyle, futbolculara lisans çıkarılabildiği, çekin vadesinde ödeme yapılmadığı, bu nedenle lisansların askıya alınması durumunun da söz konusu olabileceği haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız