SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kongredeki Konuşmalar

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağanüstü kongresinde Vali Halil İbrahim Daşöz, Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni başkan Şevket Küçükaslan ve eski başkan Haşim Karadağ birer konuşma yaptılar.

* "TECDELİYİM.."
Kulüp başkanlığına seçilen Küçükaslan, daha sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ben geçen dönemde de yönetim kurulu üyeliği yaptım. 7-8 aydır bu görevi sürdürüyorum. İçinizde beni tanımayan çoktur. 1953’de Malatya’da Tecde doğumluyum. ilk-orta-lise tahsilimi Malatya'da yaptım. İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Avukatlık mesleğini şu anda serbest ve kurumsal anlamda şirketlere bağlı olarak sürdürüyorum.

Malatyaspor’a başkan olmak, Malatyaspor’un başında takımı kulübü yönetmek gibi bir düşüncem falan yoktu. Fakat, Malatyalı olaraktan Malatyaspor’a renklerine gönül vermiş, İstanbul’da yaşayan Malatyalı olaraktan ben bu şehirden bu insanlardan, bu sevgiden uzak kalmayı düşünemedim. İnanın sizler kadar Malatyaspor sevdası içimde taşıyorum. Bunuda mezara kadar götürmek istiyorum.

Benim söylediğim bir şey vardır. Belki, yanlış değerlendirilmesin lütfen. Ben genelleştirme yapmıyorum. Bir Malatyalı olmak en büyük şereftir derim kendime. Malatyalının içinde kin ve nefret olmaz. Dünyanın en iyi insanlarıdır. Sizleri de çok seviyorum, basın mensuplarıyla da değerli arkadaşlarla bu görevi güzel şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Beni destekledikleri için Vali, Belediye Başkanı, Milletvekillerime en derin saygılarımı, şükranlarımı bildiriyorum."

KARADAĞ'IN KONUŞMASI..
Eski başkan Haşim Karadağ da şöyle konuştu:

"Son 2 aydır zor bir süreç yaşadık. Bu sürede herkes çaba gösterdi. Herkes üzerine düşeni yaptı. Büyük camiaları yönetmek gerçekten kolay bir şey değildir. Büyük camiaların, bakın Malatyaspor Türkiye’de resmi olarak 5. büyük camiadır. Böyle büyük camiaları yönetmek her babayiğidin işi değildir. Büyük camiaların sorunlarını sırtlanmak herkesin işi değildir. Zor bir süreç yaşadık. Bu süreçte öncelikle bu sahaya çıkan kardeşlerime saygılarımı sunuyorum. Çünkü hiç bir şekilde bunu hiç bir yere yansıtmadılar. Bazen derler ya bu formayı alnının akıyla, bunlar o formayı ciğerleriyle taşıdılar. Bütün Malatya halkının adına onların önünde şükranla eğiliyorum.
Bütün Malatyalıların da hepimizin bu takıma öncelikle bu yönetime sahip çıkmamız gerekiyor.

İstanbul’dan insanlar geliyor, parasını veriyor, zamanını veriyor. Herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Parasını veriyor, zamanını veriyor. Bazı insanlar çenesini veriyor. Bu işler çeneyle yürümüyor, bu işler lafla olmuyor. Orada zamanını ve parasını az veya çok kim veriyorsa eski başkan olarak önlerinde eğiliyorum. Bu takıma hepimiz destek olmalıyız. Başka Malatyaspor yok, başka sevdamız yok.

Ben hep yapıcı oldum, hiç yıkıcı olmadım. Ben yıkıcı olmuş olsaydım. Bugün ne duvar kalmıştı, ne cam, ne çerçeve kalmıştı. Bugün itibariyle ben çekildim. Ben her zaman söyledim. Koltuk delisi insan değilim. Malatyaspor sadece benim sevdam. Bu sevdamı da herkes görecek.

Şampiyonluklar yazı-tura ile olmuyor. Şampiyonluklar markette satılmıyor. Şampiyonluklar fedakarlık ister, birlik beraberlik ister. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor.

Belediyeye teşekkür ediyorum. Maddi desteklerinden dolayı. Sayın valimize başlattığı kampanya için şükranlarımı sunuyorum.

Manevi olarak birisi çıkıp diyebilir mi bu takım şampiyonluğa giderken ben bunu yaptık? Ben bütün Malatya halkının önünde şeref sözü veriyorum. Bu takımın şampiyonluğa gitmesi için gecemi-gündüzümü gerekirse gene paramı feda edeceğim. Yöneticilerimize söz veriyorum., gece-gündüz 24 saat bundan önce olduğu gibi emirlerinde olacağım."

ÇALIK'IN KONUŞMASI..
AKP Milletvekili Öznur Çalık da, "Sarının, kırmızının yanına yakıştığı bu kadar güzel bir memleket yok. Biz Malatyaspor sevdalıları olarak, taraftarlar olarak, 1984 yılında namağlup olarak şampiyon olarak lige çıkan Malatyasporlular taraftarı olarak, UEFA’da top koşturan takımın taraftarı olarak bugün bir kez daha kongre yaptık. Yaşanılar sıkıntılı süreçte desteklerini hiçbir zaman Malatyaspor’dan esirgemeyen değerli Belediye Başkanımıza, Valimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bugün sabah yeniden bir araya geldiğimiz yönetimin teşekkülünde, inanıyorum ki Malatyaspor bütün zorlukları aştığı gibi bundan sonrada el birliğiyle bütün zorlukları aşacaktır. Haşim başkana ve diğer görev yapmış başkanlara teşekkür ediyor, yeni başkanımıza başarılar diliyorum." dedi.

VALİNİN KONUŞMASI..
Vali Halil İbrahim Daşöz de şöyle konuştu:

"Bu şehir bu insanlara böyle sonuçları elde etmeye yakışıyor. Bence bu şehir ülkemize, ilimize kazandırdığı güzel insanlarla marka şehir. Bu güzel insanları yaratan bu şehir, bu güzel insanların gereğinde kıymetini bilmeli onları yüceltmeli ve onurlandırmalı diye düşünüyorum.

Çok sıkıntılı bir dönemden geçtik, açıkçası insanlarımız endişelendi, kafaları karıştı. Bugünlerde gazetelerimizde okuyoruz. Komşu ilimizde, bir başka yakınımızdaki ilimizde çok ciddi kulüp yönetim sorunları var. Bence Malatyaspor’un büyüklüğü, yüceliği işte bu zor dönemlerde elde ettiği sonuçlarda kendisini göstermektedir. Bir daha asla böyle durumlara düşmemek için kendi yarattığımız değerlere kendi seçtiğimiz insanlara lütfen samimi olarak destek olalım.

Öncelikle Haşim beye ben tutarlı ve saygın davranışından dolayı kulübün bu noktaya gelmesinde göstermiş olduğu değerli katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bundan önce bu kulübü yönetenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni başkanımıza ve yöneticilerimize başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. Kritik dönemde böyle büyük sorumluluk altına girmek, gerçekten yürek isteyen, cesaret isteyen, en önemlisi de gerçekten sevda isteyen bir şeydir.

Kendi yarattığımız bu değerlere sahip çıkalım. Daha ilk günden, ikinci günden, üçüncü günden bunları yıpratmaya çalışmayalım. Bunların başarılı olması için hepimizin yürekten destek olmalıyız."

AKIN'IN KONUŞMASI..
Belediye Başkanı Akın kongrede şöyle konuştu:

"Malatyaspor bütün Malatya’nın ortak paydasıdır.

Haşim Başkanımın da dediği gibi Malatyaspor sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ben her şeyden evvel Malatyaspor’a zamanıyla, ekonomik gücüyle ve hiçbir başka endişesi olmadan hizmet veren Haşim Başkan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün bu kongrede de fevkalade farklı bir tavır sergiledi ve Malatyaspor’un bu sıkıntıyı aşması hususunda fevkalade fedakarlık yaptı. İleride Malatyaspor tarihi yazıldığında Haşim Başkan’ın bu tavrı ve davranışı inşallah tarihe geçecektir. Bizler kendisini bu tavrından dolayı takdir ediyoruz. Bizden sonra gelecekler de takdir edecektir.

Ben Malatyaspora emeği geçmiş olan bundan önceki bütün Başkanlarıma ve yönetimde görev almış olan hemşerilerime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Malatyaspor müşterek sevdamız dedik. Gerçekten stadyuma girdiğimizde duygu ve düşüncelerimiz ne olursa olsun, 1 milyon burada yaşayan Malatya nüfusu, 1 milyon da Malatya dışında yaşayan nüfusun hepsinin yüreği, kalbi hep birlikte atıyor.

Malatyaspor, Malatya’nın en güzel reklamını ve tanıtımını yapıyor. Malatyaspor’un Süper Lig’de olduğu dönemlerde Malatya’nın tanıtımını en güzel bir şekilde yaptığını gördük ve yaşadık. İnşallah yeniden Malatyaspor Süper Lige çıkacak ve yine Türkiye’de ve Dünya’da Malatya’yı tanıtmaya devam edecektir. Malatya insanı buna layıktır, bunu becermeye de muktedirdir.

Ancak, marifet iltifata tabidir. Bütün hemşerilerimizin illaki bu maçları desteklemeleri, maçlara gitmeleri ve katkıda bulunmaları gerekmektedir. Hemşerilerimin bu hususta inşallah zamanlarını ayıracaklarını ümit ediyorum.

Biraz evvel divan başkanımızın da söylediği gibi yapıcı konuşmalar yapmamız lazım. Yapıcı davranışlar sergilememiz lazım. Stadyumda maçları izlerken özellikle oraya gelmiş olan herkesi mutlaka takdir etmemiz lazım. Oraya siyaseti karıştırmamamız lazım. Yani bu konuda daha önce de açıklama yaptım, Malatyaspor’a gelmiş geçmiş en büyük yardımı yapan Belediye Başkanlarından biriyim. Ancak zaman zaman çeşitli endişelerle, belki siyasi nedenlerle orada olumsuz tavır ve davranışlar oluyor. Yani biz Malatyaspor için bu hizmetleri verirken bir kısım kişiler almış oldukları bu hizmete rağmen ki ben Malatyaspor taraftarları ve yönetiminin bu işin içinden olmadığını biliyorum. Ancak başka kişiler oradaki kalabalıkları kendi çıkarları uğruna kullanmaya çalışıyorlar. Benim bütün Malatyalılardan, taraftarlardan bu tür küçük hesap peşinde olanlara aldırış etmemelerini rica ediyorum. Bundan sonraki maçlarda bu anlayış içerisinde, kardeşlik ve hemşerilik duyguları içerisinde hareket ederiz. Ben yeni başkan meslektaşım Şevket Bey’e de teşekkür ediyorum. Şevket bey gibi spora gönül vermiş, sporu tetkik etmiş, incelemiş, özellikle hukukçu olması hasebiyle sporun hukukunu da bilen bir başkanın şu anda Malatyasporun başında bulunması bir kazançtır. Eski başkanımızla çok güzel diyalog içerisinde olması ayrı bir kazançtır."

HABER- FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız