SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konserde Veda

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi 14. Bahar Şenliği, Duman konseriyle sona erdi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu da, yaptığı konuşmada adeta veda etti.

"DESTEK VERİLSEYDİ.."
Konserden önce konuşan İnönü Üniversitesi rektörü Hilmioğlu, kendilerinden önce İnönü Üniversitesi'ne kaydolmak için gelen öğrencilerin üniversite hakkında olumsuz düşünceler içerisinde olduğunu belirterek, "Üniversitenin gelişimini sağladık. Üniversitemizde artık koşullar ve şartlar daha iyi. Kötü olan fiziki koşulları da iyileştirdik" dedi.

İnönü Üniversitesi'nde can kaybıyla sonuçlanan olaylar yaşanmasına rağmen daha sonraki yıllarda huzurun ve güvenin sağlandığını belirten Hilmioğlu, üniversitenin kendi döneminde, toplam sayıları 3 bin 600 olan akademik ve idari personelin de katkısıyla iyi bir noktaya geldiğini, 2006'da 53 devlet üniversitesi arasında 2'nci sırayı aldıklarını bildirdi ve "53 devlet üniversitesi içerisinde ODTܒden sonra ikinci sıraya yerleştik. Bunun da ötesine geçildi ve bu yıl hastanede sağlık hizmeti sunumunda çok önemli noktalar yakalandı. Özellikle Karaciğer naklinde Türkiye’nin değil Avrupa’nın bir numaralı, dünyanın da iki numaralı merkeziyiz." diye konuştu.

Hilmioğlu, geldikleri dönemle bugün arasında karşılaştırma yaparken "Öğrenciler arasında öylesine kötü kamplaşma olmuştu ki, öğrenciler kayıt yaptırmayıp, başka üniversitelere geçmek istiyorlardı. Bugün artık huzurun tam olarak sağlandığı, onbinlerce öğrencinin katılımıyla şenlik düzenlenir hale geldi. Koç, Bilkent, Sabahcı Üniversiteleri ile ODTÜ ile birlikte anılır hale geldi İnönü Üniversitesi."dedi.

Bu süre içerisinde siyasi iktidardan herhangi bir destek görmediklerini belirten rektör, "Eğer destek görseydik, öğrenci sayımız 17 bin 500 değil, 30 bin olurdu. Malatyalı gençler de kahve köşelerinden kurtulurdu." dedi.

Hilmioğlu, "Atatürkçü düşünceye sahip çıkın. Bilin ki Atatürkçü düşünce yoksa siz de yoksunuz.” diyerek öğrencilere Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalmalarını öğütledi.

Öğrenciler, rektörün konuşması sırasında "İnönü Üniversitesi Gençliği" imzalı "Gözün Arkada Kalmasın" ve "Seni Unutmayacağız" yazılı pankartlar açtılar, "Fatih Hoca Bizi Bırakma" şeklinde slogan attılar.

Veda konuşmasının ardından Coca-Cola yetkilileri Rektör Hilmioğlu'na bir plaket verdi. Öğrencilerin alkış ve tezahüratlarıyla sahneden inen Hilmioğlu, duygulu anlar yaşadı.

Coca-Cola tarafından düzenlenen "Soundwace Üniversite Turu" çerçevesinde sahneye çıkan Duman, öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı. Duman'ın beğenilen şarkılarıyla kendinden geçen öğrenciler, doyasıya eğlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız