SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konservatuar Öğrenci Alıyor

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Devlet Konservatuarı Müzik Bölümüne ilköğretim ve liselerden hazırlık, lise mezunu ve ÖSS'de 180 üstü puan alan adaylar arasından ise lisans öğrencisi alacak..

Konuya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

"Bilindiği üzere üniversiteler, gençlerimizin eğitim-öğretimi ile, bilimsel araştırmaları ile ve çeşitli alanlarda topluma hizmetleri ile ülkemizin çağdaşlaşmasında ve kalkınmasında öncü kuruluşlardır.
Üniversitemizde verilmekte olan nitelikli eğitim-öğretim hizmeti sonucu mezunlarımız, özellikle son yıllarda çeşitli merkezi sınavlarda ilk sıralarda yer almaktadır.

Üniversitemizde bilimsel araştırmalarda da önemli gelişmeler sağlanmış olup, bilimsel araştırmalar sıralamasında 2006 yılında Devlet Üniversiteleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden sonra 2. sıraya yükselmiştir. Üniversitelerin üçüncü bir işlevi olan topluma hizmet konularında da üniversitemizde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Sağlık hizmeti sunumunda Turgut Özal Tıp Merkezi pek çok alanda ulusal, bazı alanlarda ise uluslararası bir referans merkezi haline gelmiştir. Ayrıca bölgemizi ve ülkemizi ilgilendiren önemli konular Üniversitemiz bünyesinde akademik açıdan değerlendirilmiştir.

Toplumu bilinçlendiren, çağdaşlaştıran ve her alanda gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan bu unsurların yanında diğer bir unsur da sanattır.

Bu nedenle üniversitemizde sanatsal etkinliklere özel bir önem verilmektedir. Dünya çapındaki virtüöz düzeyindeki sanatçılarımız Üniversitemize davet edilerek sanatsal etkinliklerini sergilemişlerdir. İki kez uluslararası Heykel Sempozyumu ve iki kez de ulusal Resim Yarışması Üniversitemizde düzenlenmiştir. Bunların dışında sanatın diğer bütün dallarında da çeşitli etkinlikler yoğun olarak gerçekleştirilmektedir.

Artık bundan sonra Üniversitemiz, sadece önemli sanatçıların davet edildiği bir kurum olmaktan da öte; ileride uluslararası düzeyde de ülkemizi temsil edebilecek sanatçıların yetiştiği bir kurum haline gelmek durumundadır. Bu düşünceden hareketle Üniversitemiz bünyesinde bir konservatuvar kurulma kararı Senatomuzca alınmış ve bu karar YÖK tarafından da onaylanmış olup, Konservatuvarda 2007-2008 eğitim-öğretim yılında eğitime başlanacaktır.

Konservatuvardaki eğitim hem lisans düzeyinde üniversite yaş grubu öğrencilerini, hem de ilk ve orta öğretim yaş grubuna yönelik olarak müzik hazırlık evresini kapsamaktadır.

Sanatın gelişmesi ve gelecekte virtüözlerin yetiştirilmesi bakımından sanat eğitiminin küçük yaşlarda verilmesinin zorunluluğu dikkate alınarak Konservatuvar bünyesinde Müzik Hazırlık Devresi Eğitimi 2007-2008 öğretim yılı başından itibaren başlatılacaktır. Müzik Hazırlık Devresi Eğitimi ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik olacaktır. Bu öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan normal derslerini kendi okullarında alacaklar, bu derslerini aldıkları zaman dışında sanat derslerini Konservatuvarda alacaklardır.

Gerek Lisans gerekse Müzik Hazırlık Devresi ile ilgili ayrıntılı açıklamalar Üniversitemizin http://inonu.edu.tr, http://konservatuvar.inonu.edu.tr internet adresinde yer almaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız