SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konservelere Dikkat!

A- A+ PAYLAŞ
İngiliz The Telegraph gazetesine göre, teneke kutuda satılan yiyecekler sağlığı tehdit ediyor.
Konserve çorbalar kanser ve cinsel gelişim bozukluklarına yol açan yüksek miktarda Bisfenol-A(BPA) içeriyor. Harvardlı bilim adamlarının Amerikan Tıp Derneği'nin dergisinde yayınlanan araştırmasına göre; günde 1 kutu tüketildiği takdirde idrardaki BPA % 1221 oranında artıyor.
 
Su şişeleri gibi sert plastiklerde de kullanılan ve teneke kutuların kaplaması yapılan kimyasal, erkeklerde kısırlık, davranışsal ve duygusal problemler, yüksek kalp hastalıkları riski ve diyabetle ilişkilendiriliyor.
 
Araştırmacılar 75 kişiyi 2 grup halinde böldü ve bir gruba 5 gün boyunca bir kutu konserve çorba içmelerini söyledi. Diğer grup ise normal çorba içti. 2 günlük bir aradan sonra grupların beslenme düzenleri birbiriyle değiştirildi.
 
Araştırmacı Jenny Carwile, " Teneke kutu içerisinde satılan içeceklerin BPA oranını arttırdığını bir süredir biliyorduk. Ancak bu durumun diğer besin maddeleri için de geçerli olduğunu bu araştırma sayesinde gördük," dedi.
 
Gıda Standartları Ajansı tarafından yapılan başka bir araştırmada ise şuan satışta olan 62 ürünün 37'sinde BPA bulundu. Kimyasalın düzeyi yasal sınırlar içerisindeydi, ancak doktorlar düşük miktarda dahi alınmasının sağlığa zararının dokunup dokunmayacağı konusunda emin değil.
 
Gıda Standartları Ajansı'nın sözcüsü, " İncelediğimiz ürünlerin içerisindeki BPA oranı normal seviyelerdeydi. Ancak henüz tüketiciler üzerinde bir zararının olacağını söylemek mümkün değildir. Daha fazla inceleme yapılması gerekmektedir," dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız