SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konseyin Kadın Meclisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Meclisi'nin, ilk toplantısını yaparak, 2010 yılında yapacaklarını görüştüğü bildirildi.

Konsey bünyesindeki Kadın Meclisi'nin toplantısına ilişkin olarak gönderilen basın bülteninde şu bilgi yeraldı:

"Kadın Meclisi 2010’da Yapacaklarını Konuştu
Malatya Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Meclisi, Genel Kurulun ardından 2010 yılında yapılması düşünülen faaliyetleri istişare etmek amacıyla ilk toplantısını Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenledi.

Toplantıda konuşan Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu “Kadın Meclisinin amacı, kadınların sosyal sorumluluk konusunda bilinçlendirilmesi, kentsel yaşama katılma kente ait olma duygularının geliştirilmesi kadın sorunlarına birlikte çözümler ve projeler üretmektir” dedi.

Kadınlar ve erkeklerin toplumun en temel iki ayağı olduğuna işret eden Nazire Dirikolu, toplumu yönetenlerin en temel görevinin, sağlıklı bir toplum için bu iki ayağın beraber ve sağlıklı gelişmesini sağlamak olduğunu, Kadın Meclisi çalışmalarının da bu eksende teşekkül edeceğine vurgu yaptı.

Kadınlar Toplumsal Hayatın Şekillenmesinde Öncü Olmalıdır
Kadın Meclisi çatısı altında yapacakları çalışmalarda, kadının her geçen gün yozlaşan toplumsal hayatta iyileşmede öncü olması ve sağlıklı nesiller yetiştirmesi için gayret edeceklerini belirten Dirikolu, tarihin her devrinde Anadolu kadınının, aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakârlıklar ortaya koyduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğine işaret etti.

Kent Konseyi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre Kadın Meclisinin Ocak ayının son haftası içinde Kadın ve Aile isimli bir program düzenleyeceği belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız