SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konseyin 'Malatya Güzelleri'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi tarafından organize edilen 2010 Güzellik Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Yarışma ve ödül töreni ile ilgili Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi İletişim ve Paylaşım Çalışma Grubu tarafından organize edilen 2010 Güzellik Yarışmasının Ödül Töreni Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlendi.

Törene Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Önal, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Yazgan, İletişim ve Paylaşım Çalışma Grubu Temsilcisi Rukiye Özmarasalı ve yarışmaya başvuranlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rukiye Özmarasalı çalışma grubu hakkında bilgi verdikten sonra, bu yarışmayı düzenlerken amaçlarının fiziki güzellikten çok insani değerler taşıyan güzel davranış, güzel ahlak sergileyen ruh güzelliğini ortaya koymak olduğunu, bugüne kadar eksik ve yalnız bırakılan güzelliğin ölçülerini derinleştirdiklerini ifade ederek, Malatya’da yaşayan ruh güzellerini her ay farklı yaş kategorilerinden seçerek asıl güzelliğin esasta ruhta olduğunu herkesin gündemine sokacaklarını söyledi.

2010 Malatya Ruh Güzellerini pilot okul seçilen Gazi ve Derme İlköğretim Okullarından öğretmen ve velilerle yaptıkları görüşmelerle belirlediklerini açıklayan Özmarasalı, kent merkezlerinde güzellik kavramının anlam değiştirmeye başladığını düşündükleri için merkezi iki okul seçtiklerini ifade etti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, İletişim ve Paylaşım Çalışma Grubundan söz konusu yarışma ile ilgili öneri geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek, Malatya’ da başlayan bu güzel hareketin Türkiye’ye yayılacağını ümit ettiklerini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Kent Konseyi’nin ortaya koyduğu programlarla sosyal ve kültürel değerlere dikkat çektiğini ve örnek faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Söz konusu projenin başlangıçta zaten etkileri ile başarıya ulaştığını, fiziki güzellikten çok ruh güzelliğinin önemli olduğunu ortaya çıkardığını söyledi. Mumcu: “Bu tür programlarla insanların güzel yönleri ortaya koyulacak ve yarınlarımız inşallah bugünlerimizden daha güzel olacaktır, yarışmadan dolayı İletişim ve Paylaşım Grubu ile Kent Konseyi ekibine teşekkür ederim.” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Önal’da bu yarışmayı ilk duyduğunda anlam veremediğini, fakat içeriğini öğrenince çok mutlu olduğunu belirterek, ruh sağlığı hekimi olarak ruh sağlığını koruyan her türlü davranışa sahip çıkılması gerektiğini, Malatya’ da başlatılan bu küçük kıvılcımın Türkiye’ye yayılmasını ümit ettiğini belirtti.

Törende güzel davranış, güzel düşünce ve güzel konuşmalarından dolayı Ayın Ruh Güzeli seçilen Derme İlköğretim Öğrencileri Eda Şahin, Fatih Kaplan ile Gazi İlköğretim Okulu Öğrencileri Mehmet Akif Yağmurlu ile Hilal Asena Candiri çeyrek altın ve plaket ile ödüllendirildiler.

Güzellik yarışmasına başvuranlara da “Cesaret Güzeli” belgesi ile ebru tabloları hediye edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız