SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konseyin Ruh Güzelleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi İletişim Paylaşım Çalışma Grubu tarafından tertip edilen 2010 yılı Ruh Güzelliği yarışmasının Haziran ayı ödül töreni düzenlendi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, İletişim Paylaşım Çalışma Grubu Temsilcisi Rukiye Özmarasalı, Haziran ayı güzelleri olarak seçilen 20 Mayıs Turgut Özal Vakfı Lisesi'nden öğrenciler, öğretmenler ve İletişim -Paylaşım Çalışma Grubu üyeleri katıldı.

Kent Konseyi İletişim Paylaşım Çalışma Grubu Temsilcisi Rukiye Özmarasalı, Türkiye de ilk defa gerçekleştirdikleri Ruh Güzelliği yarışması ile sadece fizik güzelliği değil ruh güzelliği üzerinde de farkındalık uyandırmak istediklerini belirtti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım ise, insanların sürekli çirkini, negatifliği, olumsuzluğu görmekten yorulduklarını vurgulayarak, "Ruh Güzelliği yarışması kartopu misali yavaş yavaş büyüyerek güzel yerlere tekabül edecektir" dedi. 21.yüzyılda medyadaki birtakım programların insanları olumsuz yönde etkilediğine işaret eden Yıldırım, bu konuda başta ailelere, öğretmenlere ve toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü, haziran ayı ruh güzellerini ve ailelerini topluma örnek teşkil ettikleri için tebrik ettiğini söyledi.

Haziran ayı ruh güzelleri olarak seçilen 20 Mayıs Turgut Özal Vakfı Lisesi öğrencisi Ceylan Gürgöze büyük bir mutluluk yaşadığını söyleyerek, okul birinciliği de olduğunu, en çok ben okuyorum kampanyasında ödül aldığını belirterek, "Bugün aileme sunacağım en güzel ödül Kent Konseyinin verdiği bu ödül olacaktır" dedi.

Ruh güzeli seçilen diğer bir öğrenci Muhammed Yaylar ise, lise hayatından sonra Siyasal Bilimler Fakültesinde okumayı hedeflediğini ifadae edip, ailesinin köyde yaşadığını ve Malatya da akrabalarının yanında eğitimine devam ettiğini belirterek, "Annem babam yanımda olmamasına rağmen ben onların istediği gibi olmaya çalıştım ve bunu başardığımı gördüm, bu yüzden çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Ruh Güzeli seçilen öğrencilere Genel Sekreterlik tarafından çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız