SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konsolos Ailesiyle Geldi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin düzenlediği "Malatya'da Güney Kore Günleri" etkinliği Güney Kore Başkonsolosluğu Müsteşarı Dong Woo CHO ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirdi. Program öncesinde, Malatya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen CHO ailesi, Malatya'da ağırlanmaktan çok mutlu olduklarını özellikle Malatya Kent Konseyinin misafirperverliğini hiç unutmayacaklarını söylediler.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda genç katıldı. Güney Kore'yi tanıtan belgeselin izlenmesinin ardından söz alan, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Dağdeviren, Güney Kore ile ortak bir tarihimizin olduğunu, Kore dağlarında aziz şehitlerimizin kanları olduğunu belirtti. Dağdeviren: "Ortak bir tarihin getirdiği kardeşlik duygusuyla buraya gelerek bizleri Güney Kore Günleri programında yalnız bırakmayan Müsteşar Bay CHO'ya ailesine ve Korea Fan Clup sorumlusu Hilmi Keserek'e teşekkür ederiz." dedi.

Dağdeviren'in konuşmasının ardında Gençlik Meclisi üyeleri Tekvando gösterisi yaptı.

Güney Kore Başkonsolosluğu Müsteşarı Dong Woo CHO güzel bir Türkçe ile yaptığı konuşmasında Malatya'ya ikinci gelişi olduğunu, bundan 10 yıl öncede Malatya'ya geldiğini ve Malatya'yı kendi memleketi gibi hissettiğini söyledi.

İki ülke arasında saygı ve sevgi olduğunu belirten Müsteşar CHO, "Sizlerde bir gün Güney Kore'yi ziyaret ettiğinizde sevgi ve samimiyetle karşılanacağınıza inanıyorum. Çünkü bizler tıpkı Türkler gibi misafirperver bir milletiz. Ortak tarihin getirdiği bir bilinçle Güney Koreliler Türkleri her zaman çok sevmiştir." İfadelerini kullandı.

Halk Eğitim Salonu'nda düzenlenen programın ardından Kent Konseyi'nde yine Müsteşar Dong Woo CHO'nun katılımıyla bir söyleşi programı düzenlendi. Gençlerden gelen soruları cevaplayan Müsteşar Dong Woo CHO Güney Kore'nin tarihi, halkı ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Güney Kore'de üniversite okuma imkanları hakkında bilgi veren Müsteşar CHO, "Ümit ediyorum bir daha ki buluşmaya Güney Kore'den gençleri de getirerek geniş kapsamlı bir buluşma gerçekleştiririz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız