SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Konsolos Geldiğine Göre..'

A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Türk asıllı olduğu bildirilen Adana 2. Konsolosu Leyla Ones Malatya'ya geldi. Belediye Başkanı Cemal Akın, makamında ağırladığı konuğunun fuar ve kayısı festivali için geldiğini, bunun tanıtımın iyi yapıldığını gösterdiğini öne sürdü.

Ziyarete ilişkin Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"..Adana ABD İkinci Konsolosu Leyla Ones Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

16 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen ziyaret sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın Malatya’nın bugün mutlu bir gün yaşadığını belirterek, Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali dolayısıyla birçok misafir ağırladığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Konsolosunun Malatya’da bulunmasının kendilerini fevkalade mutlu ettiğini söyleyen Başkan Akın, geçtiğimiz yıl da kendilerinin ABD’nin Kuruluş Günü’ne gittiklerini belirterek, “Bu iki ülkenin temsilcileri birbirlerinin mutlu günlerini paylaşıyorlar. İnşallah bundan sonraki dönemlerde ABD’nin temsilcileriyle karşılıklı görüşmelerimiz ve Uluslar arası platformda birbirimize desteğimiz devam edecek. İnsanlarımızın birbirlerine olan desteği de devam edecek” dedi.

İzmir’den ABD’ye giden bir ailenin çocuğu olan Leyla Ones’in ABD konsolosu olarak tekrar Türkiye’ye atanmasının demokrasinin fazileti olduğunu belirten Başkan Akın, “Türkiye’den ABD’ye göçmüş bir ailenin evlatlarının konsolos olarak tekrar Türkiye’ye gelmesi ancak demokrasi sayesinde olur. Ben millettaşımız olan konsolosumuza bundan sonraki mutlu günlerimizde de hep beraber olmamız ümidiyle, hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, davetlerine icabet ettiği için Leyla Ones’e teşekkür ederken, Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali’ni; Kayısıyı ve Malatya’yı tanıtmak için organize ettiklerini belirterek, “ABD’nin konsolosu etkinliğimize iştirak ettiğine göre demek ki iyi tanıtmışız. Malatya Fuarımızı uluslararasına açma noktasındaki çalışmalarımız netice vermiştir. İnşallah konsolosumuzu örnek alarak diğer ülke temsilcileri de gelerek bu mutluluğumuzu paylaşırlar” dedi.

Malatya’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Adana ABD İkinci Konsolosu Leyla Ones ise “Malatya’ya ilk kez geldim ve çok etkilendim. Bu akşamki festivali de dört gözle bekliyorum. Belediye Başkanımızın bu konukseverliliğine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Akın, ziyaret sırasında Adana ABD İkinci Konsolosu Leyla Ones’e kayısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız