SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konsolos Tanımaya Gelmiş

A- A+ PAYLAŞ

ABD Adana 2. Konsolosu Kurt Hellberg, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

ABD Adana 2. Konsolosu Kurt Hellberg, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın misafirperverliğinden dolayı çok mutlu olduğunu ve teşekkür ettiğini belirterek, "Türkiye ile çok önemli ilişkilerimiz var. Göreve yeni atandığım ve bölgeyi daha iyi tanımak istediğim için ziyaretlerde bulunuyorum. Malatya hakkında da çok bilgi öğrenmek istiyorum. Çünkü daha iyi tanışırsak, ilişkilerimiz de daha geniş olacaktır. Ayrıca Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a da görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, ABD Adana 2. Konsolosu Kurt Hellberg'in göreve yeni atanmış olması nedeniyle ziyaretlerde bulunduğunu, Malatya'nın da Adana'ya yakın olması nedeniyle Malatya'yı daha yakından tanımak istediğini söyledi.

Kendilerini Malatya'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirtmek istediğini ifade eden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

"Kayısı ile ilgili kendilerine bilgi verdik. Çünkü Amerika bizim için önemli bir pazar. Ama kayısımızı yeterince tanıtamadığımıza inanıyorum. Çünkü, sağlık açısından, protein açısından çok iyi bir meyve olmasına rağmen bunu yeterince tanıtamadık. Bu görüşmeler kayısımızın tanıtımı açısından önemli."

Önümüzdeki günlerde bir fuara katılma düşünceleri olduğunu anlatan Çakır, şunları söyledi: "Ticari olsun, ekonomik olsun ilişkilerimizin daha da gelişmesi gerekiyor. Ne kadar ticari işbirliğimiz artarsa o kadar da dostlukların gelişeceğine inanıyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına ABD Adana 2. Konsolosu Kurt Hellberg'e kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız