SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konsolos Üzülmüş

A- A+ PAYLAŞ

Sık sık bölge illerine gezi yapan ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green, bugün de Malatya'ya geldi ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti. ABD konsolosu, bu ziyaret sırasında Malatyalı bir askerin şehit olmasına üzüldüğünü söyledi.

Konsolosun ziyareti ile ilgili Belediye Basın Bürosu'nun bülteni şöyle:

"Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu Eric Green, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

26 Şubat Salı günü akşam saatlerinde gerçekleşen ziyaret sırasında ABD Adana Konsolosu Eric Green, Tekrar Malatya da bulunmanın güzel olduğunu belirterek, “ Bugün bir cenaze töreninin yapıldığını duydum. ABD’nin sizinle dayanışma içerisinde bulunduğunu bir kez daha teyit etmek istiyorum. Bu çatışmada Malatyalı birinin hayatını kaybetmesine de üzüldüm” dedi.

ABD Adana Konsolosu Eric Green Malatya’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Geçtiğimiz günlerde ABD’nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Adana’ya gittim. Değerli dostumuz orada bizlere ev sahipliği yaptı. Bizimde Temmuz ayında Kayısı Fuarı ve Şenliklerimiz var sayın Eric Green’i festivalimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Başkan Akın ayrıca “Kuzey Irak’taki Türk Devletinin faaliyetlerini desteklemesinden dolayı biz Eric Green’in şahsında ABD'ye teşekkür ediyoruz. Gerek Ordumuz gerek Milletimiz, Devletimize zarar verme gayreti içerisinde olan bütün güçleri bertaraf etme azmi ve gücü içerisindedir. Dostlarımızı da yanımızda görmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde böyle problemler olmamasını istiyoruz” dedi.

Ayrıca ABD Adana Konsolosu Eric Gren, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a amcasının vefatından dolayı başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ziyaretin anısına Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ABD Adana Konsolosu Eric Green’e kayısı hediye etti."

Bu arada konsolosa, bir basın mensubu gündemdeki türban konusunu sorarken, konsolosdan, bu konuyu Türk halkının çözeceği, yabancıların bu işe karışmasının doğru olmadığı yolunda yanıt verdiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız