SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kontak Kapatmadan.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:51
A- A+ PAYLAŞ
 
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, karla mücadele kapsamında, yaklaşık 50 gündür iş makinelerinin kontak kapatmadan 24 saat çalışması sonucunda, belediyenin aylık İller Bankası payının 4 katı büyüklüğünde mazot borcu oluştuğunu, ödeme yapılamadığı için de belediyenin akaryakıt alamaz duruma geldiğini belirterek, akaryakıt borçlarının acil afet fonundan ödenmesini istedi. 
     
Kar temizleme çalışması yapılan alanlarda inceleme yapan Cömertoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm olumsuzluklara rağmen Arapgir'de karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 
     
Yaklaşık 2 aydır aralıksız yağan kar ve sürekli rüzgarın etkisiyle oluşan tipi dolayısıyla kar kalınlığının ilçe merkezinde 2 metreyi geçtiğini ifade eden Cömertoğlu, ilçe çevresindeki alanlarda kar kalınlığının yer yer 5-6 metreyi bulduğunu kaydetti. 
     
Cömertoğlu, ''Kar mücadelemiz, her güne yenisini eklenerek, sil baştan devam etmektedir. Kontak kapatmadan karla mücadele devam eden ekiplerimiz çaresiz kalmaktadır. Bitlis ilinden büyük ve daha dağınık engebeli bir yerleşim sahasına sahip olan ilçemiz, derin vadiler içerisine konuşlanmıştır. 280 kilometre uzunluğunda mahalle yollarını bütün olumsuzluklara rağmen özveriyle açık tutmaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımız aşılamaz hale geldi. Göz yolunda düşen 25 ayrı noktadaki çığın sanki Arapgir Belediyesinin üstüne düştüğünü hissediyoruz'' dedi. 
     
Karla mücadele çalışmalarına giden harcama ve belediyenin önceden gelen borçları nedeniyle personelin paralarını ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Cömertoğlu, şunları kaydetti: 
     
''Yaklaşık 50 gündür iş makinelerinin kontak kapatmadan 24 saat çalışmaları sonucunda belediyenin aylık İller Bankası payının 4 misli büyüklüğünde mazot borcu oluşmuş ve ödeme yapılamadığı için belediye akaryakıt alamaz duruma gelmiştir. Bu şartlarda 42 köy, 38 mezraa, 21 mahalleye ilaveten Divriği, Kemaliye, Ağın bölgeleri de içine katılırsa büyük bir sahada hizmet beklentisi gecikmeli ve aksatılarak devam ettirilebilmektedir. İsteğimiz, hükümetimizin ilgili birimlerinden müracaatlarımızın kabul edilip, acil afet fonundan en azından akaryakıt borçlarımızın ödenmesidir.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız