SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kontenjan Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hacı adayları için bu yıl yeni düzenleme yapılırken, kontenjanın 50 arttığı bildirildi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu yaptığı açıklamada, Malatya'ya bu yıl 630 Hac kontenjanı verildiğini, daha sonra 50 arttırılarak 680'e çıktığını bildirdi. İlk kafilenin 26 Ekim Pazartesi günü hac yolculğuna çıkacağını bildiren Müftü Mehmet Sönmezoğlu, "Bu yıl ilk kez Malatya'dan Suudi Arabistan'ın Medine şehrine uçakla gidilicek. 26 Ekim'de 190 kişi uğurlanacak" dedi.

Hacı adaylarının uğurlanmasının Malatya Şehirlerarası Otübüs Termineli'nden (MAŞT) yapılacağını vurgulayan Müftü Sönmezoğlu, hacı adayı yakınlarının hava alanına uğurlamaya gitmemelerini, MAŞTİ'de uğurlama yapmalarını istediklerini söyledi.

Müftü Sönmezoğlu, ilk hacı kafilesinin 26 Ekim pazartesi günü saat 18.00'de Erhaç Havaalanı'ndan kalkış yapacağını, hacı adaylarının MAŞTİ'de uğurlama törenin de muhtemelen saat 14.00'te yapılacağını kaydetti.

Malatya Erhaç Havaalanı pistinin büyük uçakların inip kalkmasına elverişli olmaması nedeniyle Malatya'dan direkt Suudi Arabistan'a uçukla gidilemiyordu. Hava alanı pistinde yapılan çalışmayla büyük tonajlı uçakların iniş kalkışına uygun hale getirildiğinden bu yıl ilk kez hacı adayları Malatya'dan uçakla Suudi Arabistan'a gidecek. Daha önceden hacı adayları, otobüslerle Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'a gidip, buradan uçakla Suudi Arabistan'a gidiyorlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız