SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kontenjan Doldu

A- A+ PAYLAŞ
Darende Meslek Yüksek Okulu, bu yıl ek yerleştirme kontenjanından iki bölümde 80 öğrenci kapasitesi ile eğitime başladı. 
 
KONTENJAN DOLDU
 
Gıda Teknolojisi ve Optisyenlik Bölümlerine Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 80 öğrenci başvuruda bulunarak, kontenjanı doldurdu. 
 
Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, "İlçemiz, daha önce var olan ve çeşitli sebeplerden dolayı kapanan İlahiyat Fakültesi ve Meslek Yüksek Okullarının eksikliğini yaşamaktaydı. Esnafımız bu yüzden ekonomik sıkıntılar çekmekteydi. İlçemiz için en büyük sıkıntı ve eksiklerden biri olan Meslek Yüksek Okulları hayali bugün gerçek oldu. Okulumuzu tercih eden 80 öğrenci bugün ders başı yaptılar. Önümüzdeki yıl açılacak olan üç bölümle birlikte bu sayı 280'e ulaşacak. Toplam altı bölümle hizmet verecek olan okulumuz da 500 öğrenci eğitim görecek bu da ilçemiz ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak" dedi. 
 
Darende Eğitim ve Sağlık Vakfı ve iş adamlarının katkılarıyla inşaatı başlatılan ve daha sonra Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Ilıcak'a devredilen ve bir yılda inşaatı tamamlanan Darende MYO  ilk yılda iki bölümle eğitim verecek. 
 
REKTÖR ÇOK BEĞENMİŞTİ
 
Bir süre önce İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik  ile birlikte okulu inceleyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş " Muhteşem bir okul yapılmış. Okulun yerleşimi çok güzel ve binaları da çok güzel yapılmış. İnşallah içerisinde ülkesini seven, insanını seven öğrencilerle dolu dolu bir okul olur burası ve ilçemize katkı sağlar. Burada öğrenci olmayı isterdim" ifadelerini kulanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız