SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Kent Kuruluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:29
Konteyner Kent Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, bölgedeki olağanüstü durumlarda kullanılmak ve mültecilerin de kullanımına sunmak amacıyla kalıcı olarak yaptırılan 2 bin konteynerlik kentin inşaat çalışmaları sürüyor. 

Vali Vasip Şahin, il merkezine bağlı Fatih köyü yakınında yer alan konteyner kentin inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmaların halen sürdüğü konteyner kentte; Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp ve şantiye yetkilileri tarafından karşılanan Vali Şahin'e, çalışmalar ve proje hakkında bilgiler verildi. 

Şahin'e, kentte 7 mahalleden oluşan 2 bin konteynerin bulunduğu aktarıldı. Ayrıca konteyner kentte; 1 sağlık ocağı, 1 market, 2 sosyal tesis, 15 derslikli 2 okul, 2 cami, bin 200 tonluk su deposu, günlük 2 bin 500 metreküp kapasitesine sahip arıtma tesisi, yönetim, kayıt kabul, emniyet, protokol, jandarma ve basın merkezi olmak üzere 6 adet idari bina ile güvenlik kuleleri ve 2 buçuk kilometre uzunluğunda güvenlik duvarı ile bağlantı yolları, elektrik, su gibi alt yapı şebekesinin yapılacağı da belirtildi.

Vali Şahin, inşaat alanındaki incelemelerinin ardından, yapımı devam eden idari binaların montaj çalışmalarını ve binalarda kullanılan malzemeleri de inceleyerek, yapılan çalışmalarda gördüğü noksanlıkların giderilmesi için yetkililere talimatlar verdi.

Şahin, konteyner kentte kalacak misafirlerin ve yakınında bulunan köylülerin rahatsız olmadan yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla, her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız