SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Kentte Buruk Bayram

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:14:08
Konteyner Kentte Buruk Bayram
A- A+ PAYLAŞ

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'daki konteyner kentte kalan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta oldukları için buruk geçiriyor.  

Merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentte kalan Suriyelilerden Abdulhalim Cuma, bugün erkenden camiye giderek bayram namazı kıldıklarını, okudukları fatihaları şehitlerinin ruhlarına gönderdiklerini ve Türkiye'ye dua ettiklerini söyledi.

Cuma, kurban kesmek için imkanlarının olmadığını belirterek, "Burada bizim kurban kesmek için imkanımız yok. Türkiye Hükümeti bizim adımıza kesiyor, onlara sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Bayramın kendileri için buruk geçtiğini anlatan Cuma, tek temennisinin bir sonraki bayramı memleketlerinde akrabaları ile birlikte geçirmek olduğunu ifade etti. 

Mahmut El-Ali de camide, şehitler ve Suriye'de kalan kardeşleri için dua ettiğini belirtti. 

Kardeşlerinin, komşularının ve mezarlarının Suriye'de olduğunu ve onları ziyaret edemediklerini dile getiren El-Ali, tek dileklerinin Beşar Esed'in devrilmesi ve memleketlerine geri dönmek olduğunu kaydederek, "Ne zaman ki Beşar Esed devrilir ve rahata kavuşuruz, o zaman bizim bayramımız olur" diye konuştu. 

Turki Albayırlı ise Suriye'de yaşananlardan dolayı, bayramın kendileri için bayram olamadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Memleketimize dönmeyi isteriz. Memletimizdeki bayram daha iyidir. Türkiye devletine ve  halkına, hükümetine ve Başbakanına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız