SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner ve Temel Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:49:22
Konteyner ve Temel Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe yoluyla alınan 1 Adet Çöp Toplama Aracı ve Çöp Konteynırlarının hizmete alımı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törende Hacı Hasan Akyol Çarşısı Meydanına yapılacak olan havuzunda temeli atıldı. 

Düzenlenen Programa Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak, Kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Türkiye genelinde Malatya ilimizde ve Darende ilçemizde olmak üzere çevre konusuna hassas olarak yaklaşıldığı için bakanlığımız tarafından hibe yardımı olarak illerimize, ilçelerimize, kasabalarımıza dağıtılmış olan çöp toplama aracımız ve konteynırlarımız Darende’mize de bu son dönem içerisinde 1 çöp toplama aracı ile konteynırlar verildi. Sayın başkanımızın girişimleri neticesinde bakanlığımızın bu hibelerinden daha da çok yararlanılacağını düşünüyorum” dedi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise, “Çevre ve şehircilik bakanlığı ile işe başladık. İnşallah ilçemizde önce temizlik sağlık ve güzellik olsun, sonra sağlıklı hizmetler gelsin, sonra huzur gelsin güzellik gelsin diye işe başladık. Hepinize en güzel hizmetleri getirmeyi söz verdik. Hizmetleri yapmaya başladık. Darende de ne çalışmalar var hangi projeler var bilmiyorsunuz belki bunları, ama bunları en güzel şekilde size hizmete sunduğumuz zaman siz kendiniz hem göreceksiniz hem yaşayacaksınız, hem de anlayacaksınız. Her zaman sizinleyiz, sizinle olmaya devam ediyoruz, edeceğiz de. Öncelikle dedik ki çarşımızı düzenleyelim esnafımıza çok güzel dükkanlar sağlayalım, en ucuz fiyattan sağlayalım, en güzel hizmeti başlatalım dedik. TOKi ile birlikte sizin işyerlerinizi planlıyoruz en güzel şekilde bir çarşı yapacağız. Belediye lojmanlarını yıkıp yerlerine iş yerleri, 2+1 lojmanlar yapacağız. Dışarıdan gelen hemşerilerimizde bu güzelliklerden faydalanacaklar. Temelini atacağımız havuzu sizin hizmetinize sunacağız ki gelirsiniz dinlenirsiniz buradaki esnafımızdan çok rahat gönül rahatlıyla alışveriş yaparsınız diye planladık. Bunların yanında bir çok hizmeti sizlere sunacağız büyük mahallelerimiz var. Bunlardan biri Balaban’a kayısı entegre tesisi kurmayı planlıyoruz. Şimdi yapacağımız bu entegre tesisinde kayısılarımızı en güzel bir şekilde işleyeceğiz. O zaman ne yapacağız kayısılarımızı pazara çuval çuval götürmeyeceğiz. En güzel kayısılarınızı paketleyeceğiz o zaman iki kilosunu 1 çuval fiyatına satacağız ve daha yüksek gelir elde edeceğiz” dedi.

Dr. Eser şöyle konuştu, “TOKİ’deki çalışmalarımız arasında büyük mahallelerimizde tarımsal kent adı altında tarım kent adı altında projelerimiz var. Evler yapacağız dinlenme yerleri yapacağız bunların başında Balaban olmak üzere çevre mahallelerimizde de tespit edeceğiz. İsteyen mahallelerimize arzularına göre 1+1, 2+1, 3+1 evler yapacağız sizi daha temiz daha sağlıklı konutlara kavuşturacağız. Otogar projemiz son aşamasında büyükşehir belediyesine sunduk. Yalnız bildiğiniz gibi 9 milyon TL civarında bir borçla belediyeyi devraldığımız için şuan otogarı yapacağımız yer icralık durumda. Bu sorunu çözünce inşallah onunda temelini atacağız. Küçük sanayi sitesi dedik arazisini aldık en kısa zamanda onunda temelini atacağız. Hayvan pazarı dedik, hayvan pazarı için bütün çalışmaları yaptık 600 bin lira ödeneği de çıkarttık, inşallah en kısa zamanda sizlerle temelini atacağız. Tarihi okulumuz olan Cumhuriyet İlkokulu orayıda Darende’mize müze yapalım güzelleştirelim sizinle beraber oranın etrafında oturalım Darende’yi yukarıdan izleyelim istiyoruz. Bunun da 600 bin lira ödeneğini çıkarttık en kısa zamanda onarım çalışmaları başlayacak. Daha birçok güzellikleri beraber yaşayacağız. Şehirlerarası ana yol Darende’mizin ortasından geçiyor. Çok güzel bir bulvar yapacağız. 30 yapraklı gül şehri diyoruz ama hiçbir tane gül yok. İnşallah bulvarımızı da güzel güllerle donatacağız.”

Kaymakam Bünyamin Kuş ise “Bugün güzel bir çalışmaya imza atılacak. Bunu görüyorum. Daha temiz bir Darende için bakanlığımızın nezdinde belediyemizin yaptığı çalışmalar sonunda güzel bir çöp toplama arabası ve çöp konteynırlarına kavuşmuş olundu. İnşallah bu Darende’miz için hayırlara vesile olur. Çarşı merkezine yapılacak olan fıskiyeli havuz özellikle dışarıdan gelen insanlarımıza, sizlere birer güzellikler getirmesini diliyorum. Her şey vatandaşlarımız için her şey toplumumuz için daha güzel bir kent güzel bir yaşam alanı olması için hep beraber çalışacağız.” dedi.

Törende ilçe de ağaçlandırma çalışmaları için yaklaşık 50 bin adet Karaçam, Çınar Mazı fidanları da mahalle muhtarlarına teslim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız