SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kontör Dolandırıcılığı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da aradıkları şahıslara kendilerini farklı kimlikle tanıtan dolandırıcılar, uydurdukları hikayelerle 3 vatandaşı dolandırdılar.

Polise başvuran 22 yaşındaki H.O., 0534.. no.lu hattan arayan birinin kendisini Jandarma görevlisi olarak tanıttığını, kendi hattının PKK’ya yardım eden biri tarafından kullanıldığını, bu nedenle hattı kapatmak için kontör gerektiğini söylemesi üzerine 750 kontör gönderdiğini, daha sonra dolandırıldığını anladığını bildirdi.

31 yaşındaki A.B. adlı şahıs da, kendisini 0534 ve 0539.. nolu hatlardan arayan birinin, hattına ödül çıktığını söyleyip kontör istediğini, kendisinin de bunun üzerine şahsa 1000 kontör gönderdiğini polise bildirdi, dolandırıcıdan şikayetçi oldu.

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki M.B. adlı kadın da, 0537.. no.lu telefondan telefonuna bir kampanyadan para ödülü kazandığına dair mesaj geldiğini, belirtilen numarayı aradığında çıkan şahsın 500 kontör göndermesi halinde işlem yapılacağını söylediğini, kendisinin de 500 kontör gönderdiğini, ancak daha sonra dolandırıldığını anladığını polise anlattı.

Polis olaylarla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız