SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kontör Dolandırıcısına Dikkat!'

A- A+ PAYLAŞ

Son zamanlarda Malatya'da da sıkça rastlanan kontör dolandırıcılığına karşı Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nun bu konudaki açıklamasında şöyle denildi:

"Son zamanlarda ülke genelinde meydana gelen kontur dolandırıcılığı olayı ile ilgili olarak,

Vatandaşları arayan şahısların,
— Kullanmış olduğunuz cep telefonundan Emniyet Görevlisi, Askeri Rütbeli ve Hakim- Savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyerek,

— Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontur göndermelerinin gerektiğini,

— Sizin ve başka vatandaşların cep telefon numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor çok konuşma yapılıyor size yüklü miktarda fatura gelecek biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız en yakın bayi ye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numarasına kontur yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz Devlet masrafları sana ödeyecek diyerek kontur talep eden;

Ayrıca;
— Cep telefonunuza “ Ödül kazandınız” şeklinde mesaj gönderip mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontur kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği vb. gibi söylemler ile arayan kişilere itibar edilmemelidir.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.

Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. Ve http://mail.tr.net.tr. İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

SON OLAY..
Kontör dolandırıcılığı ile ilgili polis kayıtlarına geçen son olayın kurbanı Kernek Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki T.K. adlı vatandaş oldu.

Olay, polis raporunda, “..müştekiyi cep telefonundan arayan bir şahıs kendisini polis olarak tanıtmış ve müştekiye sen internetten birine mesaj atmışın demiş ve telefonu yanında bulunan arkadaşına vermiş, telefonu alan şahısta aynı kelimeyi sarf ederek müştekiden cep telefonu konturu istemiş, müşteki ayrı iki operatöre ait toplam 4 adet 250’lik kontur alarak kontur numaralarını telefondaki şahsa vermiş, şahıslar daha çok kontur isteyince müşteki polisi arayacağını söylemiş ve şüpheli şahıslar telefonu kapatmış, olayla ilgili olarak müşteki şikayetçi olmuş olup, tahkikata başlanılmıştır.” açıklamasıyla yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız