SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kontrollu Olarak Kullanılabilir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karahan Tüneli'nde çalışmaların son aşamaya geldiğini ve kısa bir süre sonra araç trafiğinin kontrollü olarak verilebileceğini söyledi. Çalık, Karahan Tüneli’nden kendisinin kullandığı otomobili kullanarak geçti.

Karahan Tüneli’nin girişinde karayolları kontrol şefi ve tünel bağlantı yolları yüklenici firma yöneticisinden son durum hakkında bilgi alan Çalık, “Ben şimdi arabaya binersem tüneli kullanabilir miyim?” diye sordu. Bunun üzerine karayolları kontrol şefi ve firma yöneticisi; “Gidersiniz, tünelin her iki tarafından da araç trafiği kullanılabilir” şeklinde cevap verdiler.

Çalık, “Bu tünelin 2011’de bitmiş olması gerekiyordu. Ancak zeminde sıkıntı çıkması, müteahhit firmanın sıkıntı yaşaması ve problemlerin üst üste gelmesi ve 2008’de başlayan işin bitmiş olması gerekiyordu. Ben üzülerek söylüyorum; bu anlamda Karayollarının ve yüklenici firmaların bir özür borcu var” dedi.

Karayolları Kontrol Şefinin ve yüklenici firmanın “1 Kasım’dan önce burada kontrollü olarak trafik verilebilinir” bilgisini aktardıkları Çalık şunları söyledi, “Çok şükür şuanda tünel çalışmaları bitmiş durumda. Bağlantı yolları ile ilgili olarak 600 metrelik bir mesafe ve bağlantı yollarının giriş düzenlemeleri var. 600 metrelik bölge heyelan olan bir bölge. Oranın kamulaştırma yapılması gerekiyor. Normal de şuanda bağlantı yolları ve Karahan tüneli trafiğe açık durumda.”

Milletvekili Çalık, “2008’de yer teslimi yapıldı ve normalde 3 yıllık bir inşa süresi vardı. Normal AK Parti iktidarları döneminde başlayan iş, sözleşme tarihinin sonunda biter. Ama Malatya’da Karahan Tünelinde sorun ve sıkıntılar yaşadık. Bu bizden, karayollarımızdan, bakanlığından kaynaklanan ödenek sıkıntılarının olmadığı bir süreçti. Sadece temel problem, tünel zemininde yaşanan problemdi ve tünel inşaatında çok ciddi manada bir bataklık sorunu yaşandı. O yüzden de bitmesi gereken tarih ileriye atıldı. Çok yavaş ilerleyen bir dönem oldu. Son çalışmalar ile birlikte Karahan Tüneli bitmiş durumda, aydınlatma, havalandırma sistemleri büyük oranda bitmiş durumda. Şuanda tünelde trafik akışı başlamış vaziyette. Bağlantı yollarımız tamamlandı ve sadece 600 metrelik bir kısım kaldı ve burada bir heyelan söz konusu. Bu sorunun da çözümü için kamulaştırma yapılması gerekiyor. Şuanda tünelde kontrollü olarak trafik verilecek durumda. Buradaki çalışmalar yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanır” diye konuştu.

Çalık, direksiyonuna geçtiği otomobili kullanarak bin 600 metrelik  Karahan Tünelinde geçiş yaptı. Çalık, Karahan tünelinde emeği geçen herkese teşekkür etiğini belirterek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalık, Karahan Tüneli'nden dolayı kamulaştırmadan dolayı mağdur olduklarını belirten vatandaşlarla da görüşerek, “Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız