SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konu: Aile İçi İletişim

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği “Aile İçi İletişim” konulu sunum gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Araştırma Görevlisi Seher Erdoğan Çeltik, “Aile İçi İletişim” konusunu işlediği sunum 27 Aralık 2009 Pazar günü saat 14.00’de başladı.

Sunumdan önce Dernek Başkanı Asım Aydoğdu, genel kurulda yeniden yönetime seçilmelerinden dolayı hemşerilerine teşekkür etti. Aydoğdu özellikle kültürel etkinlikler gerçekleştireceklerini ve bu kapsamda 2010 yılının ilk etkinliği olarak 17 Ocak 2010 günü Abdal Musa Kurbanı için herkesi Dikmen-Sokullu'da bulunan Alevi Enstitüsü Hacı Bektaş Veli Vakfı Salonuna beklediklerini söyledi.

Araştırma Görevlisi Seher Erdoğan Çeltik, “Aile İçi İletişim” konusundaki sunumu slâyt eşliğinde gerçekleştirdi. Anne, baba ve çocukların aile içi iletişiminde yer alan konulara değinerek açıklamalarda bulundu, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konuların özet başlıkları şöyleydi:

-Aile içi ilişkilerde eğitim, çatışmalar, şiddet
-Anne-babanın davranışlarıyla model olma özelliği
-Aile bireylerinin beklentileri
-Aile içi çatışmaların nedenleri
-Etkili bir iletişimde olumlu konuşma dilini kullanma
-Mükemmel anne-baba olma çabaları ve getirdiği sorunlar
-Aşırı koruyuculuk ve getirdiği sorunlar
-Olumlu davranışların nasıl kandırılacağı
-İstenmeyen davranışların nasıl engelleneceği
-Mutlu bir ev ortamı yaratma gereklilikler
-Etkiletici iletişimde yöntemler
-Cezadan çok ödüllendirmeyle davranış kazandırılması gerektiği
-Çocukları suçlayıcı, tehdit edici, davranışlardan sakınılması
-Dayağa yer verilmemesi
-Onlara fırsat tanınması ve yol gösterici olunması gerekliliği
-Çocukların karşılaştırılmaması
-Sorun olan davranışların nedenleri, çözüm ve sonrası
-Evdeki kuralların öğretilmesi
-Tutarsızlıklardan kaçınma

Dernek binasını tamamen dolduran annelerin yanında erkek üyeler de etkinlikte bulundular. Etkinliğin onunda kadınlar kendi yapıp getirdikleri çeşitli ev yiyeceklerini de bölüşerek birbirine sundular.

HABER: Süleyman ÖZEROL-Öykü ÖZDEMİR
FOTOĞRAF: Arda AYDOĞDU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız