SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konu Aynı, Beyanat Ayrı

A- A+ PAYLAŞ

İhracatçı KOBİ'lere sıfır faizli ihracat destek kredisi verilmesiyle ilgili olarak AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı ayrı ayrı açıklamalar yaptılar.

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..
Konuya ilişkin olarak Çalık'ın sekreteryasından yayınlanan bültende şöyle denildi:

"Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Hükümetimizin daha önce imalatçı esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik başlattığı Sıfır Faizli Kredi Faiz Desteği programlarına bir yenisi daha eklenmiştir. İhracatçı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik “Sıfır faizli İhracat Destek Kredisi” verilecektir. Bu yeni kredi programıyla ihracat yapan KOBİ’lere önemli bir destek sağlamış olacağız.” dedi.

İhracatçı KOBİ’lere verilecek bu kredinin üst limiti 100 bin dolar, vadesinin 6 ay olacağını belirten Çalık, kredi geri ödemesinin 6 ay sonunda defaten yapılacağını belirtti. Öznur Çalık “Bu programla 650 milyon dolarlık bir kredi hacmi yaratılacak. Hükümet olarak ekonomimizin temel direklerinden olan KOBİ’lerimizin uluslararası piyasalarda rekabet etmelerine yardımcı olmaya yönelik çok önemli bir destek sağlamış olacağız. Bu sıfır faizli kredi ihracatçılarımıza Cansuyu olacak” dedi.

Destek kapsamında oluşturulacak bu kaynağın %30’u kalkınmada öncelikli yörelerdeki ihracatçı KOBİ’lere, %70’i de normal ve gelişmiş yörelerdeki ihracatçı KOBİ’lere kullandırılacağı belirtildi.

Programdan 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon YTL’yi aşmayan, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve ihracat taahüt eden KOBİ’ler yararlanabilecek.

Programdan yararlanmak isteyen ihracatçı KOBİ’ler 15 Eylül 2008 Pazartesi günü mesai başlangıcı itibarıyla, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası’na müracaat edebileceklerdir."

FINDIKLI'NIN AÇIKLAMASI..
AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, yaptığı yazılı açıklamada, "İhracatçı KOBİ'lere Sıfır Faizli İhracat Destek Kredisi'nden 250 kişiden az çalışanı bulunan, yıllık net satış hasılatı yada mali bilançosu 25 milyon YTL'yi aşmayan, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve ihracat taahhüt eden KOBİ'ler yararlanabilecek" dedi.

Fındıklı'nın açıklamasında şu bilgiler yer aldı; "Kredinin üst limiti 100 bin dolar, vadesi ise 6 ay olacak. Kredi geri ödemesi 6 ay sonra defaten yapılacak. Destek programından ihracatçı KOBİ'lerin tamamı 100 bin dolar üst limitten kredi kullanırsa 6 bin 500 işletme yararlanacak; 100 bin Doların altında bir limitle kredi kullanılması durumunda krediden yararlanan işletme sayısı daha da artacak. Uygulamaya konulacak programla 650 milyon Dolarlık kredi hacmi yaratılacak. Bu kaynağın yüzde 30'u Kalkınmada Öncelikli Yöreler’deki ihracatçı KOBİ'lere kullandırılacak."
Fındıklı, ihracatçı KOBİ'lere Sıfır Faizli İhracat Destek Kredisi'nden yararlanmak isteyen ihracatçı KOBİ'lerin 15 Eylül 2008 tarihinden itibaren Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türkiye Ekonomi Bankası'na müracaat edebileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız