SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konu: Cinsel Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen panelde "Cinsel Eğitim" anlatıldı.

Panele ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"19 Mart 2009 Tarihinde Üniversitemiz Kongre Ve Kültür Merkezinde düzenlenen bir panelde “Cinsel Eğitim” anlatıldı. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal’ın oturum başkanlığı yaptığı, “Cinsel Eğitim” konulu panele Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Güneş, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Rıfat Karlıdağ konuşmacı olarak katıldı.

Oturum başkanı Prof. Dr. Nevzat Battal, toplumumuzda cinsel uyumsuzluk ve cinsel eğitimsizlik yüzünden bir çok problemin yaşandığını ve bunların eşler arasında bazen gereksiz ama ciddi sorunlar oluşturduğunu, bunun topluma yansıma biçiminin irdelenerek bilimsel bir ortamda anlatılmasının gerekliliğini belirtti.

Prof. Dr. Nevzat Battal’ın konuşmasından sonra söz alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı ise bir kadının anatomik yapısını tanımladıktan sonra kadınlarda üreme dönemi sorunları,adet dönemi,adet düzensizliği, gebelik oluşumu, istenmeyen gebelikler ve geleneksel yöntemler ile cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve önlemlerinden bahsetti.

Prof. Dr. Kafkaslı’nın ardından bir konuşma yapan Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Güneş ise, Ereksiyon, Mastürbasyon, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve tedavisi, korunmasız cinsel ilişki, cinsiyet ve yaş özellikleri konularını ele aldı.

Cinsel işlev bozukluğu, cinsel aktivitenin fizyolojik evreleri, kadın ve erkek cinsel işlev bozuklukları, erkek ve kadında cinsel ilgi-istek bozukluklarını anlatan Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Rıfat Karlıdağ, bu tür rahatsızlıkların bazen çok abartılarak tedavisi mümkün değilmiş gibi algılandığını, bununda kişi üzerinde farklı bir psikolojik baskıya neden olduğunu öne sürdü.

Katılımın yoğun olduğu panel soru cevap kısmından sonra sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız