SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Konu: Değişen Dünyada Aile"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılımıyla “Değişen Dünyada Aile” konulu sempozyum düzenlenecek. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Malatya Belediyesi ile Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) ortaklığında düzenlenecek sempozyumda, aile kurumu her yönüyle değerlendirilecek.

19-20 Nisan tarihlerinde Ramada Plaza Altın Kayısı Otel’de düzenlenecek olan sempozyumla ilgili bilgi veren BİLSAM Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Gökhan Tuncel, “Dünya ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanda hızlı bir değişim-dönüşüm süreci yaşanmaktadır. Yaşanan bu değişim ve dönüşüm, insan hayatını kolaylaştırıcı yeniliklerin ortaya çıkmasına zemin hazırladığı gibi toplumların birçok yeni ve karmaşık sorunla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Son dönemlerde aile kurumu, toplumların karşı karşıya kaldığı bu sorunların ortaya çıkmasında ve çözümünde önemli bir aktör olarak öne çıkmıştır. Toplumun yapıtaşı olarak kabul edilen ailenin yapısındaki çözülme birçok toplumsal sorunun ortaya çıkma, yaygınlaşma ve etkisini artırma nedeni olmuştur” dedi.

11 farklı oturumda aile kurumunun bütün yönleriyle ele alınıp, değerlendirileceğini kaydeden Tuncel, “Aile yapısının korunması ve aile bağlarının güçlendirilmesine yönelik çabalar, toplumların karşı karşıya kaldığı bu sorunların ortadan kaldırılması ve bu sorunların etkisinin azaltılması hususunda daha bir önem kazanmıştır. 19-20 Nisan tarihlerinde 3 ayrı salonda toplam 11 farklı oturumda gerçekleştirilecek olan bu sempozyum ile toplumsal sorunların çözümüne önemli bir konumda olan aile kurumunun farklı yönleriyle ele alınması ve gündemde tutulması amaçlanmaktadır. Açılışını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yapacağı sempozyuma, 21 farklı üniversite ile kurum ve kuruluşlardan 61 bilim insanı katılacak” diye konuştu.

Tuncel’e basın toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş da eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız