SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konu: Haşereyle Mücadele

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:47:29
Konu: Haşereyle Mücadele
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından “Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Bilimsel Mücadele” konulu bir konferans düzenlendi. 

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Ziraat Yüksek Mühendisi Tuncay Yıldıztekin, mahalle muhtarları, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konferansın açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, vektörlerle mücadelede kimyasal ilaçlama yöntemlerinden ziyade fiziksel kontrol yöntemleriyle mücadele edilmesi bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Başkan Vekili Selim Pilten, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

“Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü kontrol ve denetiminde yürütülen vektörlerle entegre mücadele hizmetinde öncelikli hedefimiz; doğadaki canlılara ve çevreye zarar vermeden insanlara rahatsızlık veren ve hastalık bulaştırma riski taşıyan sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelerle mücadele etmek ve bunların sayısını kontrol altında tutmaktır.  Diğer kurum ve müdürlüklerle, mahalle muhtarlıklarıyla sürekli olarak koordinasyon sağlayarak haşere üreme alanlarının azaltılması için tedbirler almaya çalışmaktayız.”

Haşerelerle mücadele sırasında fiziki tedbirlerin yanı sıra kültürel önlemler konusunda da yoğun bir gayret gösterdiklerini anlatan Pilten, “Her yıl konferans düzenleyerek, bilgilendirici broşürler hazırlayıp dağıtarak vatandaşların haşere ile mücadele konusunda bilinçlenmelerini ve tedbirler almalarını hedefliyoruz” dedi. 

Başkan Vekili Pilten, ayrıca, vatandaşların haşere ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamalarını beklediklerini kaydederek, “Çöplerini sızdırmaz çöp torbalarına koyduktan sonra ağzını sıkı bir şekilde bağlayarak önceden belirlenmiş saatler arasında dışarı bırakmalarını; bahçe sulama amaçlı havuzlarındaki suları uzun süre durgun halde bekletmemelerini; ev ve bahçelerinde uzun süre çöp bırakmalarını; çatı ve bodrum katlarındaki su vanalarının damlatmasına, su birikintileri oluşturmasına izin vermemelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Konferans programında daha sonra Ziraat Yüksek Mühendisi Tuncay Yıldıztekin tarafından katılımcılara “Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Bilimsel Mücadele” konusunda slayt gösterisi eşliğinde geniş bilgi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız